torstai, 9 toukokuun

Tuffi Films ajautui talousvaikeuksiin koronavuosina. Yhtiön lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa on Suomen toinen ja viimeisin varsinainen Oscar-ehdokas.

Elokuvien tuotanto- ja levitysyhtiö Tuffi Films on asetettu konkurssiin.

Helsingin käräjäoikeudesta kerrotaan Ylelle, että yhtiö asetettiin konkurssiin keskiviikkona 27.3. kello 10.

Tuffi Films perustettiin vuonna 2010. Konkurssiin asetetun yhtiön omistajia ovat Elli Toivoniemi, Venla Hellstedt, Kirsikka Saari, Jenni Toivoniemi ja Selma Vilhunen.

Tuotantoyhtiön konkurssihakemuksesta uutisoi Kauppalehti aiemmin tällä viikolla.

Talousvaikeudet alkoivat koronavuosina

Tuffi Films ajautui talousvaikeuksiin koronavuosina. Sillä oli velkoja 685 000 euroa, kun se aloitti yrityssaneerauksen vajaa vuosi sitten. Saneeraus ei onnistunut.

Viimeisin tilinpäätös kaupparekisterissä on tilikaudelta 2021. Tuolloin yritys teki 110 000 euron tappiot.

Viisi yhtiön elokuvaa julkaistiin koronarajoitusten aikana tai niiden jälkeisessä kotimaisten ensi-iltojen ruuhkassa.

Taloustilanteeseen on vaikuttanut myös Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa, mikä vaikeutti kansainvälisten yhteistuotantojen etenemistä.

Tuffi Films teki lukuisia palkittuja elokuvia

Monet Tuffi Filmsin elokuvista ovat saaneet tunnustusta ja palkintoja Suomessa ja maailmalla.

Selma Vilhusen ohjaama ja Alma Pöystin tähdittämä Neljä pientä aikuista sai ensi-iltansa viime joulukuussa. Pöysti voitti roolistaan vuoden pääosan Jussi-patsaan viikko sitten. Elokuvan budjetti oli 1,8 miljoonaa euroa, ja se sai Suomen elokuvasäätiöltä 875 000 euroa tukea.

Vilhusen ohjaama lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa? (2012) on Suomen toinen ja viimeisin varsinainen Oscar-ehdokas. Se kilpaili pystistä lyhytelokuvien sarjassa vuonna 2014.

Niin ikään Vilhusen ohjaama Hölmö nuori sydän (2018) palkittiin Berliinin elokuvajuhlilla Kristallikarhulla.

Jenni Toivoniemen esikoisohjaus Seurapeli (2020) sai kaksi Jussi-palkintoa, parhaasta käsikirjoituksesta ja miessivuosasta.

Hobbyhorse Revolution, Eläinoikeusjuttu ja Orkesterin edessä ovat tuotantoyhtiön kansaivälisesti levinneitä dokumenttielokuvia.

Jaa.
Exit mobile version