perjantai, 3 toukokuun

Sheikhin tilalle kaupunginvaltuustoon nousee vasemmistoliiton ensimmäinen varavaltuutettu Jouni Sirén.

Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Liban Sheikh jättää Tampereen valtuuston. Syynä tähän on muutto Helsinkiin.

Sheikhin tilalle kaupunginvaltuustoon nousee vasemmistoliiton ensimmäinen varavaltuutettu Jouni Sirén. Uutena varavaltuutettuna aloittaa Kaisa Kortesoja.

Tampereen valtuustoon Sheikh valittiin ensikertalaisena vuonna 2021. Sheikh on työskennellyt ammattiliitto Jytyssä Helsingissä syksystä 2022 alkaen. Hän on aluetoiminnan asiantuntija ja vastaa Helsingin, Vantaan, HUSin ja Vantaa-Keravan hyvinvointialueesta.

Sheikh kertoo, että työ Jytyssä vaatii paljon läsnäoloa Helsingissä.

– Tässä tulee vastaan myös eettinen vastuu siitä, voinko olla päättämässä asiosta kaupungissa, missä en aikaani juuri vietä. Tämä, ja tasapainottelu kahden kunnan välillä johti eropäätökseen, Sheikh kertoo.

Sheikhin mukaan häntä on jo pyydetty ehdolle Helsinkiin ja Uudellemaalle.

– Mutta itse ajattelen nyt, että pidän pari välivuotta politiikasta ja teen yhteiskunnallista vaikuttamista muilla tavoin, Sheikh sanoo.

Sheikh eroaa myös luottamustehtävistään Tampereen elinvoima- ja osaamislautakunnan jäsenenä ja Pirkanmaan maakuntavaltuuston varajäsenenä.

Uusia jäseniä näihin luottamustehtäviin ei ole vielä valittu. Valinnan tekevät Tampereen vasemmiston kunnallistoimikunta ja valtuustoryhmä yhteiskokouksessaan.

Jaa.
Exit mobile version