lauantai, 4 toukokuun

Kaliforniassa satoi eilisen aikana jopa koko osavaltion puolen vuoden sademäärä.

Voimakas Tyynenmeren sääilmiö kylvää tuhoa Yhdysvaltain länsirannikolla

Kuolonuhreja on ainakin kolme. Uhrit olivat jääneet kaatuvien puiden alle. Kaliforniassa ja läntisessä Arizonassa ihmisiä kehotettiin välttämään autoilua maanantaina erittäin rajun vedentulon vuoksi.

Los Angelesissa satoi paikoitellen yli 25 senttiä.

– Los Angelesin alueella kyse on yhdestä voimakkaimmista myrskyistä sitten mittaushistorian alkamisen. Puhutaan jopa kärkikolmikosta sitten vuoden 1870, kertoo Kansallisen sääpalvelun NWS:n johtava meteorologi Ariel Cohen.

Presidentti Joe Biden on luvannut liittovaltion apua Kalifornialle vahinkojen korjaamiseen.

Rankkasade aiheutti sähkökatkoja, putkivikoja ja liikenneonnettomuuksia. Pelastusmiehistöt poimivat tulvavesiä johtavasta kanavasta koiranomistajan, joka oli syöksynyt veteen pelastaakseen lemmikkinsä. Koira pääsi vedestä lopulta omin avuin.

Sähkö oli poikki 870 000 taloudessa.

Sääilmiötä nimitetään ”Ananaspikavuoroksi”. Kauden toinen ”Pineapple Express” on kosteuskeskittymä, joka on juuttunut osavaltion ylle useaksi vuorokaudeksi. Ilmiö tunnetaan myös nimellä ”ilmakehän joki”.

Muta hautasi ajoneuvoja

Mutavyöryt aiheuttivat aineellista vahinkoa muun muassa Hollywood Hillsin, Beverly Hillsin ja Topanga Canyonin rinteillä. Seutu tunnetaan kuuluisista ja varakkaista asukkaistaan.

Ajoneuvoja oli peittynyt mutaan. Vettynyt maa aiheutti myös rakennevaurioita asunnoissa.

Joillekin asuinalueille on annettu evakuointimääräyksiä uusien mutavyöryjen varalta.

Los Angelesin pelastusviranomaiset kertoivat, että eilen maanantaina kirjattiin 130 tulviin liittyvää tehtävää ja 39 muuta vahinkoilmoitusta.

Sateiden ennustetaan jatkuvan tiistain aikana.

Jaa.
Exit mobile version