torstai, 2 toukokuun

Lähteiden mukaan Biden aikoo ehdottaa asiaa ensi yön Kansakunnan tila -puheessaan. Meriteitse avustamista harkitsee myös EU.

Uutistoimisto AP:lle nimettöminä puhuneiden viranomaislähteiden mukaan Yhdysvaltain presidentti Joe Biden tulee ensi yön Kansakunnan tila -puheessaan ehdottamaan, että Gazan kaistalle perustetaan tilapäinen satama avustuskuljetusten toimittamiseksi.

Virkamiehet eivät avanneet tarkemmin, miten satama on tarkoitus rakentaa. Lähteiden mukaan operaatio ei kuitenkaan tule edellyttämään yhdysvaltalaissotilaiden läsnäoloa Gazassa.

Gazassa ei nykyisin ole kuin kalastussatama. Israel on ylläpitänyt kaistaleen merisaartoa vuodesta 2007 asti.

Reuters on aiemmin kertonut Euroopan komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin matkustavan perjantaina Kyprokselle neuvottelemaan humanitaarisen käytävän perustamisesta saarivaltion ja Gazan kaistan välille.

Tilanne Gazassa on erittäin hankala. Israelin hyökkäyksen takia alueelle ei saada kuin pieni osa tarpeellisesta ruuasta ja lääkkeistä. YK varoittaa laajasta nälänhädästä ja lapsia kuolee jo nyt nälkään. Aiheesta järkyttäviä kuvia sisältävä video täällä.

Lähteet: AP, Reuters

Jaa.
Exit mobile version