sunnuntai, 5 toukokuun

Televisiokanavan mukaan hakkeriryhmään kuuluu muun muassa ukrainalaisia ja ulkomailla asuvia venäläisiä.

Kremliä vastustava kansainvälinen hakkerijoukko janosi kostoa Venäjän oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin kuolemasta ja lähti hakemaan sitä vain joitakin tunteja kuolinuutisesta kuultuaan, kertoo yhdysvaltalainen uutiskanava CNN.

CNN:n mukaan hakkerit onnistuivat murtautumaan venäläisen vankilajärjestelmän tietokantaan pari päivää Navalnyin kuoleman jälkeen. He julkaisivat siellä kuvan Navalnyista yhdessä vaimonsa Julijan kanssa sekä viestin: ”Kauan eläköön Navalnyi”.

CNN on todentanut tapahtuman paitsi haastattelemalla hakkereita, myös kuvakaappauksista ja muista tietolähteistä.

Aleksei Navalnyi kuoli epäselvissä olosuhteissa Jamalo-Nenetskin piirissä Siperiassa sijaitsevassa rangaistussiirtolassa helmikuun 16. päivänä.

Hakkerit varastivat yhteystietoja

CNN:n mukaan ryhmä myös varasti tietokannasta satojen tuhansien venäläisvankien ja heidän omaistensa tietoja. Kanava on pystynyt todentamaan, että hakkereiden käsiinsä saamissa tiedoissa on Venäjän vankiloissa istuvia vankeja.

Hakkerit sanovat jakavansa vankien ja heidän omaistensa puhelinnumeroita ja sähköpostiosoitteita verkossa ”siinä toivossa, että joku voisi ottaa näihin yhteyttä ja auttaa näitä ymmärtämään mitä Navalnyille tapahtui”. Navalnyin tukijat ovat epäilleet, että oppositiojohtajan kuolema oli todellisuudessa harkittu poliittinen murha.

Lisäksi hakkerit kävivät muuttamassa vankien omaisten käyttämän verkkokaupan tietoja, CNN kertoo. Omaiset voivat ostaa sitä kautta ruokaa vangeille.

Hakkerit muuttivat esimerkiksi nuudeleiden ja lihasäilykkeiden hinnan vain murto-osaan siitä, mitä se todellisuudessa oli. CNN:n mukaan vankilan verkkokauppa onnistui palauttamaan hinnat normaaleiksi vasta kolmen päivän kuluttua.

Jaa.
Exit mobile version