tiistai, 7 toukokuun

Helsinki-hallin venäläisomisteisen taustayhtiön olisi pitänyt maksaa alkuvuoden maanvuokraerä maaliskuun alkuun mennessä.

Helsingin areenan halliyhtiö on jättänyt uusimman maanvuokraerän maksamatta.

Helsingin kaupungin tonttipäällikön Sami Haapasen mukaan viimeisin maanvuokra on erääntynyt 1. maaliskuuta, mutta maksua ei ole suoritettu.

Erääntynyt maksurästi koskee koko alkuvuoden vuokraa ajalta 1. tammikuuta – 31. maaliskuuta.

Maanvuokra laskutetaan vuosittain neljässä erässä. Yksi erä on noin 102 000 euroa eli maanvuokran suuruus vuodessa on tällä hetkellä lähes 410 000 euroa.

Haapasen mukaan vuokran taso on sidottu elinkustannusindeksin kehittymiseen.

Areenan omistavat yritystensä kautta pääasiassa venäläisoligarkit Gennadi Timtšenko ja Roman Rotenberg, jotka ovat pakotelistoilla.

Vuokra oli rästissä myös viime kesänä

Kyseessä on toinen kerta lyhyen ajan sisällä, kun venäläisomisteisen hallin maanvuokra on jäänyt maksamatta eräpäivään mennessä.

Kaupunginjohtaja Juhana Vartiainen kertoi Helsingin Sanomille elokuun lopulla, että Helsinki Halli Oy oli tuolloin jättänyt heinäkuussa erääntyneen maanvuokraerän maksamatta.

Vartiainen arvioi tuolloin, että maksamaton vuokra saattaisi avata keinoja, joilla voitaisiin edesauttaa hallin lunastusta.

Kaupungilla ei ole lainsäädäntöön tai maanvuokrasopimukseen perustuvaa oikeutta areenayhtiön osakkeiden haltuunottoon, mikäli halliyhtiö hoitaa taloudelliset velvoitteensa.

Yhtiö kuitenkin maksoi kyseisen vuokrarästin syyskuussa.

Helsingin tonttipäällikkö Sami Haapanen toteaa Ylelle, että viime kesän maksurästin jälkeen Helsinki Halli Oy maksoi koko loppuvuoden 2023 maanvuokran.

Entisen Hartwall-areenan tulevaisuus on ollut jo pitkään kuuma puheenaihe.

Ilta-Sanomat kertoi tammikuussa, että halli tulisi pian suomalaisten omistukseen, ja että kaupantekopäivän olisi pitänyt olla 28. helmikuuta. Näin ei kuitenkaan käynyt.

MTV uutisoi viime viikolla, että pitkään kestäneistä neuvotteluista huolimatta vielä ei ole tarkkaa tietoa, milloin kaupat mahdollisesti syntyvät.

Jaa.
Exit mobile version