torstai, 9 toukokuun

Perussuomalaisten kojulla tapaus oli käytännössä päivän ainoa puheenaihe.

Kansanedustaja Timo Vornasen (ps.) piti tänään lauantaina olla paikalla Joensuun satamamarkkinoilla perussuomalaisten kojulla. Vornasta tai muita perussuomalaisten Savo-Karjalan vaalipiirin kansanedustajia ei näkynyt paikalla.

Vornasen rikosepäilyt olivat päällimmäinen puheenaihe perussuomalaisten pisteellä. Moni ohikulkija pysähtyi hämmästelemään tapahtunutta puolueaktiiveille.

Kansanedustaja Timo Vornanen (ps.) on ollut pidätettynä epäiltynä henkeen ja terveyteen kohdistuvasta rikoksesta, kertoi poliisi.

Poliisi ei nimennyt Vornasta tiedotteessa, vaan puhuu 54-vuotiaasta miehestä. Poliisin kertomat tiedot kuitenkin täsmäävät Vornaseen ja tapauksesta aiemmin tiedettyihin yksityiskohtiin. Tapausta tutkitaan nyt törkeän pahoinpitelyn yrityksenä ja ampuma-aserikoksena.

Joensuun perussuomalaisten puheenjohtaja Esa Härkönen kertoo, että hänen tietonsa tapauksesta perustuvat uutisiin.

– Päällimmäinen tunne on syvä järkytys ja hämmästys. Nyt on tärkeää ensin selvittää, mitä on tapahtunut.

Härkösen mukaan Vornanen tuli mukaan Joensuun perussuomalaisten toimintaan ennen vuoden 2021 kuntavaaleja. Vornanen on ensimmäisen kauden kansanedustaja, Joensuun kaupunginvaltuuston jäsen ja mukana myös perussuomalaisten paikallisyhdistyksen hallituksessa. Hän on ammatiltaan poliisi ja tällä hetkellä virkavapaalla Itä-Suomen poliisista Joensuusta.

– Tunnen hänet henkilökohtaisesti erittäin hyvin. Ampuma-aseharrastuksesta emme ole puhuneet. Keskustelumme koskevat 90-prosenttisesti politiikkaa, Härkönen sanoi.

Perussuomalaisten aktiivi Ossi Issakainen on ollut mukana Vornasen vaalityössä.

– Tällainen ei ole tyypillistä hänen luonteelleen.

Markkinakävijoiden joukossa osaa uutinen ei hetkauttanut, mutta osa suhtautui rikosepäilyihin hyvin jyrkästi.

– Järkyttävää. Ei ole kyllä soveliasta kansanedustajalle tällainen, sanoi joensuulainen Kari Liimatta.

– Ihmetystä herättää. Että voiko tämmöinen olla totta, totesi joensuulainen Heli Montonen.

Jaa.
Exit mobile version