keskiviikko, 8 toukokuun

Tänään ja huomenna HSL:n bussiliikenne pystytään ajamaan normaalisti.

Tämänhetkisen tiedon mukaan bussiliikenne pystytään ajamaan pääkaupunkiseudulla tänään ja huomenna normaalisti, kertoo HSL:n hankintayksikön päällikkö Mika Häyrynen.

Siitä eteenpäin ennakoiminen on Häyrysen mukaan vaikeaa.

Neste on ilmoittanut, että diesel-polttoaineen jakelussa voi esiintyä ongelmia. Poliittisen lakon jatkumisen takia se ei enää pysty turvaamaan asiakastoimituksia ja tuotteiden riittävyyttä asemaverkostossaan.

– Varmaan se alkaa vaikuttaa HSL:n liikennöintiin, Häyrynen toteaa.

Koululaislinjat, runkolinjat ja syöttöliikenne raideliikenteeseen pyritään ajamaan. Toistaiseksi liikenne kulkee normaalisti ja vuoroja ei ole peruttu. HSL päivittää tietoja lakkojen vaikutuksista liikenteeseen verkkosivuilleen.

Muun muassa Lahden seutuliikenteessä toimivan bussiyhtiö Koiviston Auton konsernijohtaja Henrik Mikkola kertoo, että tämänhetkisen tiedon mukaan busseille riittää polttoainetta lauantaihin saakka.

Pääsiäisen aikana liikennettä on vähemmän kuin tavallisena viikonloppuna, mikä se hankaloittaa polttoaineen kulutuksen ennakointia.

Mikkola sanoo odottavansa keskiviikon aikana tietoa, johtavatko Huoltovarmuuskeskuksen ja Teollisuusliiton väliset neuvottelut lakon rajaamisen linja-autoliikenteen osalta.

Mikkolan mukaan se ratkaisee paljon tulevien päivien polttoaineen saatavuutta.

Jaa.
Exit mobile version