lauantai, 4 toukokuun

Provinssin ensi kesän yhteistyökumppanille Atrialle hinnoittelu tuli täytenä yllätyksenä. Atria on aloittanut Provinssin kanssa neuvottelut ensi kesän yhteistyön edellytyksistä.

Seinäjoen Provinssi-festivaali ottaa käyttöön myyntipaikkahinnoittelun, jossa se antaa alennusta kasviperäisiä raaka-aineita suosiville ravintoloitsijoille.

Hinnoittelussa ravintoloitsija saa myyntipaikan vuokrasta prosentin alennuksen, mikäli ruokalistalla ei ole lainkaan punaista lihaa. Alennus kasvaa kahteen prosenttiin, jos ruokalistalla ei ole punaisen lihan lisäksi myöskään siipikarjaa tai mereneläviä.

Täysin vegaanisesta ruokalistasta irtoaa kolmen prosentin vuokranalennus.

Festivaalijohtajan Ville Koiviston mukaan uuden hinnoittelun taustalla on halu tehdä Provinssista ilmastoystävällisempi.

– Haluamme, että tapahtumalla on mahdollisimman pieni hiilijalanjälki.

Koiviston mukaan Provinssi pyrkii kannustamaan uudella hinnoittelullaan myyjiä kokeilemaan kasvisvaihtoehtoja.

Se, näkyykö vuokranalennus kuluttajalle edullisempana vegaanisena ruokana, on Koiviston mukaan ravintoloitsijan päätettävissä.

Atria: ”Ei arvojemme mukaista”

Provinssin ensi kesän yhteistyökumppanille Atrialle uusi hinnoittelu tuli täytenä yllätyksenä.

– Tällaisesta ei ole ollut puhetta, kun sovimme tämän vuoden yhteistyöstä, sanoo Atrian markkinointijohtaja Sanna Päällysaho.

Päällysahon mukaan Atria sai tiedon myyntipaikkavuokrien uudesta hinnoittelusta julkisuudesta.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Maaseudun tulevaisuus.

Päällysahon mukaan uusi hinnoittelu ei ole välttämättä linjassa Atrian arvojen kanssa.

– Ei ole meidän arvojen mukaista erotella toimijoita eikä ihmisiä.

Päällysaho kertookin, että Atria on aloittanut keskustelut Provinssin kanssa ensi kesän yhteistyön edellytyksistä.

Atrian markkinointijohtaja muistuttaa, että hiilijalanjälkeä voi pienentää myös muilla tavoilla. Päällysahon mukaan näitä ovat muun muassa kierrätyksen järjestäminen ja kotimaisten raaka-aineiden käyttö.

Festivaalijohtaja: ”Ei uhka yhdenvertaisuudelle”

Koivisto ei näe, että kasvipohjaisia ruokia tarjoavien ravintoloitsijoiden suosiminen olisi ongelma yhdenvertaisuuden näkökulmasta. Koivisto muistuttaa, että ravintoloitsijat päättävät itse tarjoilemastaan ruuasta.

– Jokaisella on yhtäläinen mahdollisuus tehdä valintoja hinnoittelumme mukaan, hän sanoo.

Koivisto ei näe ongelmana myöskään sitä, että alennusta eivät saa esimerkiksi ne ravintoloitsijat, jotka käyttävät lähellä tuottettua lihaa.

– Tutkimusten mukaan kasvisruoka peittoaa ilmastovaikutuksillaan liharuuan – ja onhan täällä Etelä-Pohjanmaan alueella myös kasviproteiinien tuottajia.

Liha ei katoa festivaalijohtajan mukaan Provinssista

Provinssin festivaalijohtajan Ville Koiviston mukaan lihan ystäville löytyy syötävää Provinssista myös ensi kesänä.

– En usko, että liha on meiltä katoamassa tämän järjestelyn myötä.

Koivisto painottaakin, ettei kenenkään paikkavuokria olla korottamassa entisestä. Alennuksilla halutaan kannustaa ravintoloitsijoita käyttämään kasviperäisiä raaka-aineita.

Jaa.
Exit mobile version