torstai, 9 toukokuun

Sopeutuksia valmistelevan työryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen kertoo uusien leikkausten ja veronkorotusten kokonaissummasta.

Hallitus päättää huhtikuun kehysriihessä yhteensä noin kolmen miljardin euron uusista sopeutustoimista, kertoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen Uutissuomalaiselle.

Marttinen johtaa työryhmää, joka etsii parhaillaan leikkaus- ja veronkiristyskohteita. Kehysriihi pidetään huhtikuun puolivälissä.

Kolmen miljardin sopeutus tulee hallituksen jo hallitusohjelmassa päättämän kuuden miljardin sopeutuksen lisäksi.

– Tämä on hyvin poikkeuksellista, että hallitusohjelman ulkopuolella puhuttaisiin näin mittavista uusista sopeutustoimenpiteistä, Marttinen sanoo.

Hallituksen miljardiluokan sopeutustarve on ollut tiedossa, mutta Marttinen ei ole aiemmin kertonut kehysriihen kokonaistavoitetta julkisuudessa.

Marttinen ei vieläkään avaa toimenpiteiden yksityiskohtia. Hänen mukaansa työryhmä on valmistautunut työskentelemään pääsiäisen jälkeen kaksi viikkoa aamusta iltamyöhään.

Uusien sopeutusten tarve johtuu useasta tekijästä. Keskeisiä syitä ovat verotuottojen alentuminen ja hidas talouskasvu sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen rahoitusongelmat. Lisäksi Suomea uhkaa joutuminen Euroopan unionin alijäämämenettelyyn.

Valtiovarainministeriö julkaisee uuden talousennusteen huhtikuun alkupuolella ennen hallituksen kehysriihtä.

Jaa.
Exit mobile version