tiistai, 7 toukokuun

Bussilla kulkeminen vaikeutuu merkittävästi, varoittaa HSL

Käynnissä olevat poliittiset lakot saattavat seisauttaa linja-autoliikennettä.

HSL:n mukaan pääkaupunkiseudulla ensimmäiseltä bussivarikolta loppuu polttoaine huomisen jälkeen ja kaikki diesel-kalusto pysähtyy viikonloppuun mennessä.

HSL:n tiedotteen mukaan yhtiö kerää edelleen kokonaiskuvaa tilanteesta, mutta jo tässä vaiheessa näyttää siltä, että vaikutukset bussiliikenteeseen tulevat olemaan merkittäviä. Ensimmäiset vaikutukset liikenteeseen voivat olla edessä jo huomenna keskiviikkona.

– Ongelmia liikenteessä alkaa ilmetä pikkuhiljaa, jos polttoainetta ei saada mistään lisää. Pienemmät liikennöitsijät tukeutuvat huoltoasemiin, joilla muu raskas liikenne sekä yksityisautot käyvät tankkaamassa, sanoo HSL:n ryhmäpäällikkö Mika Häyrynen.

HSL ilmoittaa mahdollisista muutoksista liikenteessä HSL-sovelluksessa ja HSL.fi-sivuilla, HSL:n tiedotteessa kerrotaan.

– HSL:n sivuille päivitetään ajamattomat lähdöt, jotta matkustajat tietävät, mitkä vuorot ajetaan ja mitkä ei. Myös reittioppaassa ilmoitetaan ajamattomat lähdöt.

– Jos tilanne menee oikein pahaksi, meidän täytyy priorisoida ajettavia linjoja: sillä polttoaineella, jota on jäljellä ajetaan niitä linjoja, joilla siitä on suurin mahdollinen hyöty, Häyrynen sanoo.

Jaa.
Exit mobile version