maanantai, 6 toukokuun

Parantuneen tuloksen taustalla oli malmin parantunut hopeapitoisuus ja hopean maailmanmarkkinahinnan nousu.

Sotkamo Silverin kaivos Sotkamossa on Suomen ainoa toiminnassa oleva hopeakaivos. Kuva: Hanne Kinnunen / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap

Hopeakaivosyhtiö Sotkamo Silverin tulos vuodelta 2023 oli 67 miljoonaa Ruotsin kruunua, eli noin 5,9 miljoonaa euroa. Edellisvuonna vuonna yhtiö jäi noin 3 miljoonaa euroa tappiolle.

Myös liikevaihto nousi viime vuonna 10 prosenttia edellisestä vuodesta. Yhtiön mukaan nousu johtui louhitun malmin suuremmasta hopeapitoisuudesta ja hopean maailmanmarkkinahinnan noususta.

Vuonna 2022 keskimääräinen hopeapitoisuus oli 69 grammaa tonnissa malmia, vuonna 2023 keskimääräinen hopeapitoisuus nousi 105 grammaan tonnilta. Nousun taustalla oli toimitusjohtaja Mikko Jalaston mukaan se, että yhtiö pääsi louhimaan malmia aiempaa syvempää.

Yhtiön hopeakaivos sijaitsee Sotkamossa ja sillä on 47 työntekijää. Yhtiö arvioi, että sen malmivarat riittävät tällä hetkellä 7–8 vuoden louhintaan.

Sotkamon kaivoksen elinikää ollaan jatkamassa investointiohjelmalla vuoteen 2035 saakka. Investoinnit on tarkoitus tehdä kuluvan ja tulevan vuoden aikana. Varsinainen tarkempi päivitetty arvio on luvassa ensi vuonna toteutettavan kairausohjelman analysoinnin jälkeen.

Jaa.
Exit mobile version