keskiviikko, 8 toukokuun

Etelä-Kallavedellä olevan pesän tapahtumia voi seurata ympäri vuorokauden syksyyn saakka.

Kuopion sääksilive on alkanut jälleen. Kuopion kansallisen kaupunkipuiston alueella Etelä-Kallavedellä olevalta kalasääksen pesältä voi seurata suoraa lähetystä Kuopion kaupungin verkkosivujen kautta. Kamera on asennettu pesälle huhtikuun alussa.

Sääkset ovat palanneet Afrikasta Kallavedelle huhtikuussa. Pesälle saapui naaras 13. huhtikuuta. Vanhaa koirasta ei ole kuvissa vielä näkynyt, mutta paikalla on uusi, innokas koiras. Jos myös vanha koiras saapuu vielä paikalle, on odotettavissa selvittely siitä, kumpi pesälle jää.

Muniminen on odotettavissa melko pian. Yleensä naaras munii kolme munaa 2–3 päivän välein ja munien haudonta alkaa heti. Poikasten odotetaan kuoriutuvan kesäkuun 6.–12. päivän tienoolla. Lentoon poikaset lähtevät 7–8 viikon ikäisenä eli heinä-elokuun vaihteessa.

Suoraa lähetystä pesältä voi seurata ympäri vuorokauden syksyyn saakka. Tapahtumia voi katsoa myös takautuvasti 12 tunnin ajalta.

Kuopion kaupunki toteuttaa sääksiliven yhteistyössä Pohjanmaan Merikotkat ry:n kanssa. Kuopion sääksilive aloitettiin keväällä 2022.

Jaa.
Exit mobile version