tiistai, 7 toukokuun

Saksalainen Continental myy Tikkakoskella autonrenkaisiin nastoja tehtailevan Tikka Spikes Oy:n yhtiön johdolle. Samalla Continental luopuu rengasnastojen valmistuksesta.

Tikkakoskella on valmistettu nastoja autonrenkaisiin yli 60 vuotta. Kuva: Tikka Spikes Oy

Tikka Spikesin kauppa toteutuu maaliskuun alussa. Yhtiön ostivat omakseen toimitusjohtaja Juha Rautiainen, talousjohtaja Anne Mustamäki ja kansainvälisestä kaupasta vastaava johtaja Fernando Espinosa. Osapuolet eivät julkistaneet kauppahintaa.

Yrityskaupan syy löytyy Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. Continental joutui sulkemaan rengastehtaansa Venäjällä ja yhtiön nastantarve ja samalla oman nastatehtaan tarve väheni.

– Contentalin omistajuus oli samalla meille ongelma, koska kilpailijat eivät halunneet Continentalilta ostaa nastoja, kertoo Juha Rautiainen.

Itsenäisenä yhtiönä Tikka Spikes pääsee jatkossa hieromaan kauppoja Michelinin, Pirellin, Goodyearin ja Bridgestonen kanssa.

– Siinä on neljä maailman viidestä suurimmasta rengasvalmistajasta.

Tikka Spikes on yksi maailman suurimmista rengasnastojen valmistajista. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna noin 15 miljoonaa euroa. Yli 60 vuotta toimineen yhtiön 56 työntekijää siirtyvät uusille omistajille.

– Tälle vuodelle ennustamme liikevaihdon kasvua ja meillä on rekrytointia jatkuvasti päällä, kertoo Rautiainen.

Continental osti Tikka Spikesin vuonna 2008. Kaupan osapuolet ovat sopineet, että Tikka Spikes jatkaa toimitus-, kehitys- ja testauskumppanuuksia Continentalin kanssa.

– Tikka on tunnettu rengasnastojen asiantuntija ja luotamme jatkossakin heidän laajaan asiantuntemukseensa, kertoo Continentalin tutkimus- ja kehitystyön johtaja David O’Donnell.

Continental on vuonna 1871 perustettu teknologiayritys ja sen liikevaihto vuonna 2022 oli 39,4 miljardia euroa. Continental työllistää noin 200 000 henkilöä 57 maassa. Yhtiön rengasdivisioona työllistää maailmanlaajuisesti 57 000 henkilöä.

Tikka-nastat ovat taanneet pitoa muun muassa ralliautoissa talviolosuhteissa. Kuva: Tikka Spikses Oy
Jaa.
Exit mobile version