keskiviikko, 8 toukokuun

Seiska-lehti uutisoi, että Vornasta epäillään törkeästä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta.

Jaakko Mannermaa,

Päivi Lakka,

Tuomas Rimpiläinen

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kertoo Ylelle, että hänen saamansa tiedon mukaan puolueen kansanedustaja Timo Vornanen on ollut osallisena viime yönä Helsingissä tapahtuneessa välikohtauksessa, johon liittyy ampuma-ase.

– Itselläni ei ole mitään yksityiskohtaista tietoa, enkä ole henkilön itsensä kanssa keskustellut. Eli hyvin pienillä tiedoilla olen liikkeellä, Purra sanoo.

Välikohtauksesta kertoi ensimmäisenä Seiska-lehti.

Myös perussuomalaisten puoluesihteeri Harri Vuorenpää kertoo viestipalvelu X:ssä, että puolueen kansanedustaja on ollut osallisena välikohtauksessa torstain ja perjantain välisenä yönä Helsingissä. Puoluesihteeri Vuorenpään mukaan tapahtumien kulku on epäselvä.

Seiskan mukaan Vornasta epäillään törkeästä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta. Seiska kertoo, että kaksi kansanedustajaa oli viettämässä iltaa Helsingin keskustassa. Toinen heistä olisi ampunut luvallisella aseella yökerhosta poistumisen jälkeen.

Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen kertoi viestipalvelu X:ssä illalla, että hän oli paikalla eilen ja näki osan välikohtauksesta sivullisena.

Vornanen on ammatiltaan poliisi. Vuonna 2022 hän kertoi julkisuudessa olevansa vanhempi konstaapeli.

Poliitikkosivullaan Vornanen kertoo tehneensä suurimman osan virkaurastaan kenttätehtävissä. Lisäksi hän on toiminut poliisissa työturvallisuuskouluttajana 22 vuoden ajan.

Purran tiedot osin epävarmoja

Purra korostaa olevansa hyvin alustavien tietojen varassa. Niiden mukaan hän on ymmärtänyt, että Vornanen itse olisi ammuskellut.

– Näin olen ymmärtänyt saamani tiedon mukaan, mutta minulla ei ole mitään vahvistettua tietoa mistään.

Purra kuvailee tilannetta poikkeukselliseksi.

– Mikäli todella on näin, niin kuin nyt minulla oleva tieto on, että ampuma-aseen kanssa on toimittu, niin totta kai kyse on hyvin vakavasta tapahtumasta ja sillä on vakavia seurauksia.

Vornanen harrastaa metsästystä ja on kuvannut itseään innokkaaksi metsämieheksi. Vornasella siis on hallussapitolupa tai -lupia ainakin metsästysaseeseen.

Yle on yrittänyt tavoittaa Vornasta, mutta tämän puhelin on suljettu.

Yle ei myöskään ole tavoittanut ampumistapauksen tutkinnanjohtajaa.

Juttua täydennetty kello 19:53: Lisätty Riikka Purran kommentit.

Jaa.
Exit mobile version