maanantai, 6 toukokuun

Myös näyttelijä Alec Baldwinia syytetään kuolemantuottamuksesta Rust-elokuvan kuolemantapauksen vuoksi.

Yhdysvaltain New Mexicossa valamiehistö on todennut Rust-lännenelokuvan asemestarin Hannah Gutierrez-Reedin syylliseksi kuolemantuottamukseen. Hollywood-näyttelijä Alec Baldwinin tähdittämässä elokuvassa menehtyi elokuvan kuvaaja Halyna Hutchins. Baldwin laukaisi aseen Hutchinsia kohti luullen, että aseessa ei ollut oikeita panoksia.

Oikeudenkäynnissä käsiteltiin muun muassa sitä, vaaransinko tapahtumaikaan varsin kokematon asemestari Hannah Gutierrez-Reed elokuvan työryhmän jäsenet tavalla, jolla hän käsitteli ja valvoi kuvauksissa käytettäviä ampuma-aseita.

Yksi tapausta tutkineista etsivästä todisti oikeudenkäynnissä aihetodisteiden viittaavan siihen, että Gutierrez-Reed toi Rust-kuvauksiin tietämättään kovia panoksia toisen elokuvan tuotannosta.

Gutierrezia, 26, uhkaa tapauksesta jopa 18 kuukauden tuomio. Hänet on määrä tuomita ensi kuussa.

Vuoden 2021 lokakuussa sattuneessa tragediassa haavoittui lisäksi elokuvan ohjaa Joel Souza.

Myös näyttelijä Alec Baldwinia syytetään tapauksessa kuolemantuottamuksesta. Baldwin vastaa tulevassa oikeudenkäynnissä siihen, käyttikö hän tuliasetta huolimattomasti tai ilman asianmukaista varovaisuutta. Baldwin on kiistänyt syytteet.

Tapaus on nostattanut Hollywoodissa laajaa keskustelua ja vaatimuksia siitä, että aseiden käsittelystä kuvausten yhteydessä pitäisi olla tarkemmat lait ja linjaukset. Samaan aikaan Rustin kuvausten turvallisuuskontrollia on kritisoitu, ettei sitä ole valvottu oikealla tavalla.

Lähteet: AFP, Reuters

Jaa.
Exit mobile version