torstai, 9 toukokuun

Kirjastotoimenjohtajan mukaan kirjaston rooli on myös jakaa tietoa yhteiskunnasta ja uusista innovaatioista. Kaksiviikkoisessa kokeilussa yhteistyökumppanina on paikallinen autoliike.

Seinäjoen kirjaston kautta voi lainata huhtikuussa myös sähköauton kirjastokortilla. Kyse on kaksi viikkoa kestävästä kokeilusta, jossa yhteistyökumppanina on Eepee Autotalo.

Kirjastotoimenjohtaja Kirsti Länsikallion mukaan sähköauton lainaus sopii hyvin sekä kirjaston että Seinäjoen kaupungin kestävän kehityksen tavoitteisiin.

– Kirjastoilla on pitkät perinteet muidenkin esineiden kuin kirjojen lainaamisesta asiakkaille. Nyt tarjoutui mahdollisuus kokeilla ison ja kalliin esineen eli sähköauton lainaamista, kertoo Länsikallio.

Yhteistyö autoliikkeen kanssa ei maksa kaupungille mitään. Länsikallion mukaan Eepee Autotalo on myös sitoutunut ei-kaupalliseen toimintaan eli auton lainaamisen yhteydessä asiakkaalle ei kaupitella mitään.

Kaksiviikkoinen autolainakokeilu ajoittuu viikoille 15 ja 16. Varaus aukeaa heti pääsiäisen jälkeen 2.4.

Sähköauton lainausta on kokeiltu aiemmin Turussa. Turkulaisten kokemusten perusteella kirjastotoimenjohtaja Kirsti Länsikallio odottaa, että vauraskalenteri täyttyy nopeasti.

”Kirjaston rooli on myös jakaa tietoa innovaatioista”

Käytännössä lainaus tapahtuu niin, että asiakas varaa auton kirjastosta puhelimitse tai paikan päällä Apila-kirjastosta ja noutaa sen autoliikkeestä. Liikkeessä tehdään auton käytöstä virallinen koeajolupa. Asiakas tarvitsee kirjastokortin lisäksi ajokortin.

Autossa on auto- ja liikennevakuutus, jonka omavastuu on 650 euroa.

Auton saa käyttöönsä päiväksi kello 10–18. Lauantaina laina-aika kestää maanantaiaamuun saakka.

Kirsti Länsikallio vertaa sähköauton lainausta esimerkiksi yhteiskäyttöautoihin, joita jotkut kaupungit ovat tarjonneet asiakkaidensa käyttöön. Koska Seinäjoen lainauskokeilu kestää vain pari viikkoa, se ei ehkä vastaa asukkaiden autonkäyttötarpeisiin.

– Kirjaston rooli on jakaa tietoa yhteiskunnasta ja uusista innovaatioista, kuten sähköautoista ja muista tulevaisuuden liikkumismuodoista. Tämä vastaa siihen tarpeeseen, muistuttaa Länsikallio.

Länsikallio kertoo, että tähän saakka suosituimpia lainattavia esineitä ovat Seinäjoen kirjastossa olleet liikuntavälineet, kuten lumikengät talvella ja frisbeegolfvälineet kesällä.

Jaa.
Exit mobile version