torstai, 9 toukokuun

Myös Elinkeinoelämän valtuuskunnan asiantuntija hakisi valtiolle tuottoja kulutusverojen puolelta.

Teemu Lehtinen selittää, mistä kaivaisi satojen miljoonien eurojen lisätulot.

Veronmaksajain keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen kohdistaisi uudet veronkiristykset kulutukseen, ei työhön.

Lehtinen arvioi keskiviikkona Ylen aamussa, että jo muutamilla valmiste- ja haittaverojen nostoilla valtio saisi helposti kasaan satoja miljoonia euroja.

– Yksi tyypillinen on alkoholivero, jonka nykyinen hallitus on jättänyt käytännössä korottamatta, ihan pikkuisen säädetään olutta vähän alas ja muita alkoholijuomia ylös. Tupakkaveroa on kiristetty vähemmän kuin aikaisemmilla vaalikausilla.

Myös johtava veroasiantuntija Emmiliina Kujanpää Elinkeinoelämän valtuuskunnasta painottaa, ettei tuloja pidä missään nimessä verottaa ainakaan nykyistä enempää.

– Jos veroja on pakko kiristää, kasvatetaan mieluummin verotuottojen määrää kulutusverojen puolella. Sitten mietitään, voisiko samalla keventää työn verotusta.

Lehtisen kanssa Ylen aamussa vieraillut Kujanpää korostaa, että Suomi tarvitsee kasvua ja lisää verotettavaa pohjaa.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen kertoi tiistaina Uutissuomalaiselle, että hallitus päättää huhtikuun kehysriihessään noin kolmen miljardin euron sopeutustoimista.

Marttinen johtaa työryhmää, joka etsii leikkaus- ja veronkiristyskohteita. Työryhmä ei ole sulkenut mitään keinoja pois.

Jaa.
Exit mobile version