maanantai, 6 toukokuun

Jos majoituksen varaa talvilomalle Lappiin nyt, maksaa mökki jopa 21 000 euroa viikoksi. Perheen hotelli- tai mökkiyö maksaa ainakin 200-300 euroa.

Talvilomakausi on alkanut Suomessa ja se tarkoittaa, että Lapin majoitushinnat nousevat taivaisiin.

Mökkiin, huoneistoon tai hotellihuoneeseen majoittuvalle perheelle edullisia vaihtoehtoja on jäljellä vähän. Saariselän tai Rukan liepeillä majoitus viikoksi maksaa halvimmillaan noin 650 euroa. Summalla saa pienen mökin kaukaa hiihtokeskuksesta.

Tiedot perustuvat majoituksen nettivarausjärjestelmiin. Haimme majoitusta seitsemäksi yöksi alkavalle sesonkiviikolle. Hinnat ovat esimerkkejä nelihenkiselle perheelle. Käytimme Booking.comia, Lomarengas- ja Nettimökki-sivustoja.

Levi on kallein Lapin matkailukeskuksista. Siellä majoittuminen maksaa jopa 21 000 euroa. Summalla voi majoittua viikoksi huvilaan, jossa on kuusi makuuhuonetta.

Edullisimmillaan Levillä mökin saa vuokrattua alkavalle talvilomaviikolle vajaalla tuhannella eurolla. Jos perhe mahtuu yksiöön, jossa yksi perheenjäsen nukkuisi sohvalla, selviäisi 50 eurolla per yö.

Edullista majoitusta lomasesongin aikana saa varmemmin, jos varaa ajoissa.

– Saimme mökin suhteellisen hyvään hintaan, kun varasin syyskuussa, helsinkiläinen perheenäiti Kati Heikkilä kertoo Levillä.

Viime vuonna Heikkilän perhe yöpyi hotellissa, joka maksoi enemmän.

Ylläksellä perhehuoneet hotellissa ensi viikoksi maksavat melkein 4 000 euroa. Halvin majoitusvaihtoehto perheelle on melkein 900 euroa.

Saariselällä lomamajoitus maksaa lähes 1 300 euroa per viikko. Kallein majoitus perheelle on yli 4 000 euroa.

Yleensä nettitietojen perusteella yksi yö mökissä, hotellihuoneessa tai huoneistossa maksaa perheelle Lapissa vähintään 200-300 euroa helmikuun aikana.

Raaseporista Levillä lomaileva Andre Silfver sanoo, että matkabudjetti paukkuu yli eikä rahankäyttöä tule mietittyä lomalla.

Hän ja muutkin talvilomalaiset Levillä ovat huomanneet hintojen nousseen.

– Eniten rahaa kuluu majoitukseen ja hissilippujen hinnat ovat nousseet. Ja toki ruokailu, Kati Heikkilä pohtii.

Ruoassa voi säästää.

– Enemmän ollaan tehty itse ruokaa, kerran olemme käyneet ulkona syömässä. Ruoan hinnassa ei ole merkittävää eroa Tampereen ja Hämeenlinnan kauppoihin, pohtivat Levillä kaveriporukassa lomailevat Melinda Veijalainen ja Tanja Särkiniemi.

Jaa.
Exit mobile version