sunnuntai, 5 toukokuun

HUSin yhtymähallitus kokoontuu maanantaina käsittelemään palveluverkon kehittämisen lisäksi myös muun muassa kuluvan vuoden talousarviokehitystä.

HUS-yhtymä aikoo esittää muutoksia palveluverkkoonsa.

Keskeiset linjaukset palveluverkon kehittämisessä koskevat muun muassa päivystystoiminnan keskittämistä harvempiin yksiköihin, yksiköiden palveluprofiilien uudistamista ja tuottavuuden lisäämistä keskittymällä entistä harvempiin erikoisaloihin.

Alustava konsepti palveluverkon kehittämiseksi koskisi etenkin Raaseporin, Lohjan ja Porvoon sairaaloita.

Asia käy ilmi maanantaina pidettävän kokouksen esityslistasta. HUSin yhtymähallitus kokoontuu maanantaina käsittelemään palveluverkon kehittämisen lisäksi myös muun muassa kuluvan vuoden talousarviokehitystä.

HUS aikoo ehdottaa päivystysrinkien vähentämistä. HUS esittää, että laaja, myös päivystysaikaista leikkaustoimintaa käsittävä päivystys keskitetään kolmelle kampukselle. Lisäksi HUS esittää, että suppea päivystys ilman päivystysaikaista leikkaustoimintaa keskitettäisiin viiteen sairaalaan.

HUSin mukaan yksiköiden profiileja selkeyttämällä ja tiettyihin palveluihin keskittymällä toiminnan tuottavuutta voidaan parantaa.

Lisäksi esityslistassa sanotaan, että erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon integraatiota vahvistamalla mahdollistetaan potilaiden joustava siirtyminen perusterveydenhuollon tasoiseen osastohoitoon sekä Porvoossa että Lohjalla.

HUSin mukaan palvelurakenteita ja hoitokäytänteitä yksiköiden välillä yhtenäistetään, jolla edistetään palvelujen toteutumista tasa-arvoisempina asuinpaikasta riippumatta.

Lohjan synnytysosasto suljetaan kesäksi

Kokouksen esityslistassa todetaan myös, että HUSin viime vuoden tilikauden tulos päätyi 111,1 miljoonaa euroa alijäämäiseksi.

Aiemmin tällä viikolla uutisoitiin, että HUS sulkee Lohjan sairaalan synnytysosaston lähes koko kesän ajaksi.

Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä ehdotti tammikuussa julkaistussa raportissaan, että Suomen keskussairaaloita ja synnytysosastoja voisi vähentää huomattavasti.

HUS-yhtymän johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi totesi tuolloin, että edessä on vaikeita leikkauspäätöksiä.

Jaa.
Exit mobile version