sunnuntai, 5 toukokuun

Rääkkylän kunnanhallitus käsittelee maanantaina seksuaalissävytteisiä ja asiattomia viestejä, joita kunnanjohtaja Esko Rautiainen on kirjoitellut sosiaalisessa mediassa.

Rääkkylän kuntapäättäjät joutuvat pohtimaan, miten laajoja víestinnällisiä vapauksia kunnanjohtaja voi ottaa sosiaalisessa mediassa. Sanomalehti Karjalainen uutisoi perjantaina kunnanjohtaja Esko Rautiaisen käyttäytymisestä sosiaalisessa mediassa.

Karjalaisen mukaan Rautiainen on kirjoittanut viestipalvelu X:ssä seksuaalissävytteisiä viestejä ja kommentoinut vähäpukeisten naisten kuvia. Kirjoituksissa puhutaan muun muassa namupyllystä, näteistä tissinmoikuloista ja siitä, että setämiehetkin tykkää piparista.

Perjantaina aamupäivästä Rautiainen selitti viestejään huumorilla ja vetosi kirjoittaneensa ne yksityishenkilönä. Päivän aikana sävy muuttui, ja Rautiainen poisti tilinsä viestipalvelu X:stä.

– Tajuan, että en voi erottaa virkaminää ja yksityisminää.

Rautiainen kertoo keskustelleensa henkilökunnan kanssa ja olleensa yhteydessä myös kunnanhallituksen ja -valtuuston puheenjohtajistoon.

– Minua harmittaa ja kaduttaa, että olen menetellyt näin tyhmästi viesteissäni, Rautiainen kertoo.

Rääkkylä sijaitsee Pohjois-Karjalassa, ja kunnassa on noin 2 000 asukasta. Rautiaisen mukaan kuntalaisilta ei ole tullut juurikaan palautetta.

– Muutama tekstiviesti on tullut.

Rääkkylän kunnanjohtaja kokee, että poliittinen ilmapiiri on hyvä ja että hänellä on kunnanjohtajana laaja tuki.

Rautiainen valittiin Rääkkylän kunnanjohtajaksi huhtikuussa 2022 tiukahkon äänestyksen jälkeen. Sitä ennen hän oli kunnanjohtajana Askolassa ja Puolangalla. Rautiainen jätti molemmat kunnanjohtajan virat kohujen saattelemana.

Näkeekö Rautiainen kohujen liittyvän kunnanjohtajan viran luonteeseen vai itseensä henkilönä?

– Jos kyse on minusta ja tästä, mitä tänä päivänä on ollut otsikossa, totta kai ne liittyvät vain minuun eikä kehenkään muuhun.

Rääkkylän kunnanhallitus käsittelee viestikohua maanantaina. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Harri Laasonen (kesk.) on tutustunut viestien sisältöön uutisoinnin kautta.

– Viestit ovat sellaisia, että ne eivät kuulu kunnanjohtajan rooliin. Kunnanjohtaja on kunnan keulakuva, eivätkä tuollaiset viestit ole asiallisia.

Laasonen ei lähde ennakoimaan, miten asia etenee.

– Ensin tutkitaan ja sitten hutkitaan.

Laasonen on saanut yhteydenottoja kuntalaisilta ja luottamushenkilöiltä. Rääkkylässä ei hänen tietääkseen ole ohjeistusta, joka koskisi virkamiesten käyttäytymistä sosiaalisessa mediassa. Sille ei ole ollut tarvetta.

– Tämä on aivan ainutkertaista, Laasonen toteaa.

Jaa.
Exit mobile version