perjantai, 3 toukokuun

Yle Urheilun asiantuntija Mira Jalosuon mukaan Suomen ykkösketju nosti tasoaan todella paljon Kanadaa vastaan.

Jääkiekon naisten MM-kisat pelataan Yhdysvaltain Uticassa. Yle seuraa kisojen tapahtumia Yle-palvelussa, Urheiluruudussa ja Urheiluradiossa.

Suomen merkittävä tasonnosto ei riittänyt voittoon, kun Kanada kukisti Naisleijonat MM-kisoissa maalein 4–1.

Naisleijonat oli ottelussa pitkään, aina toisen erän loppuhetkille saakka kiinni tuloksessa. Julia Goslingin osuma erän viimeisellä minuutilla vei kuitenkin Kanadan 3–1-johdossa erätauolle.

Kolmannessa erässä Suomen kiri tyssäsi lopullisesti jäähyyn, minkä Kanada hyödynsi karkaamalla kolmen maalin karkumatkalle.

– Suomi pelasi paljon paremmin kuin Tšekkiä vastaan. Tämä oli Suomelta hyvä peli, Yle Urheilun asiantuntija Mira Jalosuo tuumaa.

– Edelliseen otteluun verrattuna Suomella oli 3–4-maalipaikkaa enemmän. Jos olisi laitettu ylivoimalla ja maalin edessä kiekkoja sisälle, tulos olisi ollut erilainen. Hieno peli, mutta nyt pitää vain laittaa kiekkoa reppuun.

Ykkösketju heräsi

Naisleijonat sai Kanada-otteluun myös ykkösketjunsa mukaan talkoisiin. Michelle Karvinen, Susanna Tapani ja Petra Nieminen liikuttivat kiekkoa näyttävästi ja loivat useita maalipaikkoja.

Ketju myös vastasi Suomen ainoasta maalista, kun Nieminen onnistui Karvisen syötöstä.

– Todella iso tasonnosto. Oli hienoa nähdä, miten vanhat kehäketut syttyivät pelaamaan Kanadaa vastaan. Ykköskenttien maalipaikat menivät Suomelle aika lailla 7–3, Jalosuo tiivisti.

Nieminen oli selvästi sisuuntunut Tšekki-tappion jälkeen. Hän puhisi heti ottelun jälkeen Discoverylle kovin sanoin Naisleijonien suorituksesta.

– Ei tässä pidä valehdella. Niin valmennuksen kuin pelaajien täytyy saada rotia tuohon toimintaan. Ei me voida tulla MM-kisoihin ja vetää tuollaista ensimmäistä peliä. Mielestäni meidän pitää parantaa aika huimasti, että voimme jotain täällä haastaa, Nieminen latasi.

Jalosuon uskoo, että suoritusta on käyty tarkasti läpi joukkueen sisällä ja valmennusjohdon kesken. Kommentti kuitenkin kertoo konkarin turhautumisesta.

– Kokeneena pelaajana hänkin on ollut aikoinaan mukana, kun Tšekkiä vastaan on voitettu aika helposti. Nyt avauspeli hävittiin, niin häntä varmasti turhautti aika paljon pelin jälkeen, Jalosuo sanoo.

Tutut ongelmat jatkuivat

Suomella oli kuitenkin avausottelusta tuttuja ongelmia erityisesti puolustuspelaamisessa. Jalosuon mukaan Naisleijonat on edelleen pohjoisamerikkalaisia jäljessä maalinedustalla ja merkkauksissa.

Kanada pääsi iskemään ottelussa kaksi maalia niin, että se pelasi kiekon päätylaidalta maalin eteen vapaana olleelle pelaajalle.

– Suomelta hukkuu merkit, kun kiekko tulee laidalta maalin eteen, Jalosuo sanoo.

Jalosuo muistuttaa, että Suomi usein tuplaa maaliviivan alapuolella. Silloin riiston saaminen olisi todella tärkeää.

– Kun kiekko menetetään, eikä saadakaan riistoa, ei enää kerkeä takaisin maalille. Varsinkin pohjoisamerikkalaisia vastaan tuplatessa sen toisena tulevan pelaajan tuki pitää olla todella hyvä.

Röyhkeyttä tarvitaan

Kahden ottelun jälkeen Suomen maaliero on 1–8. Suomi ei ole esimerkiksi saanut vielä yhtään ylivoimamaalia.

Jalosuo penää Suomelta lisää röyhkeyttä maalin edessä, mikä on puuttunut näissä kisoissa.

– Vastustaja on tehnyt käytännössä kaikki maalinsa maalin edestä. Suomelta puuttuu sellaista röyhkeyttä.

– Suomi pelasi todella näyttävästi, mutta maskipelaaminen ja terävyys puuttuivat maalin edessä.

Suomen ykkösmaalivahdiksi noussut Sanni Ahola torjui Kanadaa vastaan kaikkiaan 32 kertaa. Aholan suoriutuminen oli pienehkö kysymysmerkki, sillä hän ei ole pelannut tällä kaudella seurajoukkueessa peräkkäisinä päivinä.

– Se oli hyvä nähdä, että hän pystyi pelaamaan kaksi peliä hyvällä tasolla. Se on joukkueen kannalta iso asia.

Jaa.
Exit mobile version