tiistai, 7 toukokuun

Pittsburgh Penguinsin kapteeni Sidney Crosby pelaa jälleen NHL:n runkosarjakautensa vähintään piste per peli -tahtia.

Kanadalainen jääkiekkoilija Sidney Crosby on huippuiskussa vielä 36-vuotiaana.

Pittsburgh Penguinsin kapteeni iski yön NHL-kierroksella kaksi maalia ja yhden syöttöpisteen New York Rangersia vastaan 5–2-voitossa ja ylsi tällä kaudella jo 82. tehopisteeseen.

Crosby varmisti kolmen pisteen illalla sen, että tästä kaudesta tulee pelaajalle jo 19:s NHL-kausi, kun hän pelaa runkosarjan piste per peli -tahtia.

Jos Crosby ei tee yhtään tehopistettä kauden jäljellä olevissa runkosarjapeleissä, hän tekee silti vähintään 82 ottelussa 82 pistettä.

19:s kausi piste per peli -tahtia on historiallinen saavutus. Vain kaikkien aikojen parhaana jääkiekkoilijana pidetty Wayne Gretzky on pystynyt vastaavaan, kertoo NHL.

– Tiesin, että lähestyn häntä. Onhan se melko siistiä, kun hänen seuraansa pääsee, Crosby veisteli ottelun jälkeen.

Crosby ei ole pelannut koskaan NHL:n runkosarjakautta alle piste per peli -tahtia. Hänen yhden kauden piste-ennätys on 120 kaudelta 2006–2007. Vähiten pisteitä Crosby on tehnyt NHL:n runkosarjassa kaudella 2011–2012. Silloin pisteitä syntyi 37, mutta vain 22 ottelussa.

Useista loukkaantumisista kärsinyt Crosby ei ole kuitenkaan pelannut täysiä NHL-runkosarjoja (82 ottelua) kuin kaksi kappaletta. Tällä hetkellä hän on matkalla kolmanteen 82 pelin runkosarjaan.

Crosbylla on kasassa nyt 1 264 NHL:n runkosarjaottelusta 1 584 pistettä, joista maaleja on 587.

Crosby on NHL:n kaikkien aikojen pistepörsissä sijalla 11. 1980–1990-luvuilla dominoinut Gretzky pitää ykkössijaa 2 857 pisteellä.

Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan ylisti Crosbya. Hän ei ollut tietoinen ennen ottelua, että Crosby on lähellä Gretzkyn ennätystä.

– On poikkeuksellista pelata huipputasolla näin pitkään. Kaikki nämä merkkipaalut joihin hän on yltänyt ovat vain todisteita siitä, että hän on yksi kautta aikojen parhaimmista pelaajista, ei vain pelkästään meidän sukupolven.

Crosby on voittanut muun muassa kolme Stanley cupia, kaksi olympiakultaa ja maailmanmestaruuden. Hänet on valittu NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi kaksi kertaa.

Kakko osui, Puljujärvelle piste

Crosbyn tehoillassa osui myös suomalainen. Rangersin Kaapo Kakko venytti pisteputkeaan neljän ottelun mittaiseksi osumalla Pittsburghin verkkoon. Kakko teki joukkueensa kavennusmaalin 1–3:een. Maali on Kakolle kauden 12:s.

Kakon maali syntyi napakalla laukauksella, jonka Alex Nedeljkovic nappasi räpyläänsä. Räpylä meni kuitenkin maaliin kiekon kanssa. Pittsburghin Jesse Puljujärvi kirjasi ottelussa syöttöpisteen.

Jaa.
Exit mobile version