keskiviikko, 8 toukokuun

Perinteikäs Tampereen Ilves havittelee takaisin Suomen jalkapallon huipulle. Seuralla on uusi visio, jossa tavoitteena on nousta Veikkausliigan kestomenestyjäksi. Uutta projektia symboloi uusi Tammelan stadion, joka vetää 8 000 katsojaa.

Ilveksen uusi päävalmentaja on Joonas Rantanen, 36. HJK-taustainen Rantanen valmensi kaksi edellistä kautta Ykkösessä Gnistania, joka sekin nähdään alkavalla kaudella Veikkausliigassa. Miten Ilves palaa Suomen kärkijoukkueeksi?

– Lähden siitä liikkelle, että täytyy säilyttää ilvesläisyys ja työnteon kulttuuri. Peliin tarvitaan vähän lisää kontrollia ottamatta pois vauhdikkuutta ja intensiivisyyttä. Puolustuksessa tärkeää on intensiivisyys ja paine palloon.

– Ja sitten se, miten tätä koko toimintaa rakennetaan pitkällä tähtäimellä, Rantanen listasi.

Seuran visiot näkyvät Rantasen mukaan toiminnassa.

– Olosuhteet ovat loistavat. Joukkuetta on rakennettu niin, että ikärakenne on nuori ja pelaajilla on pitkiä sopimuksia. Katse on pidemmällä ja tietty jatkuvuus on olemassa. Myös valmennustiimissä on ajatus pitkäjänteisyydestä.

Vaikka katse on pidemmällä, myös alkavalla kaudella odotetaan menestystä.

– Pitää olla malttia, mutta samalla suhtaudumme kunnianhimoisesti tähän kauteen. Meillä on sellainen joukkue, joka haluaa pärjätä heti. Mitaliin voisimme tässä vaiheessa olla tyytyväisiä.

Ilveksen uusia hankintoja ovat muun muassa KuPsista tulleet keskikenttäpelaajat Anton Popovitš ja Joona Veteli sekä hyökkäykseen hankittu Roope Riski.

Myös Ilveksen organisaatio on vahvistunut. Miika Takkulasta tuli syksyllä Ilveksen urheilutoimenjohtaja. Sellaista toimenkuvaa Ilves Edustus Oy:lla ei aiemmin ollut.

Takkula työskenteli HJK:n organisaatiossa edelliset 15 vuotta, joista HJK Oy:n urheilujohtajana 2019–2023.

– Tuon mukanani paljon kokemuspääomaa voittavasta kulttuurista, sekä tiedolla johtamista. Lähdemme rakentamaan Ilveksen voittavaa kulttuuria yhdessä heti ensimmäisestä päivästä lähtien, totesi Takkula viime kesänä.

Juttu jatkuu grafiikan jälkeen. Huom! Kyseiset pelaajabudjetit ovat seurojen ennen kauden alkua ilmoittamia eli esimerkiksi kesken tehtyjä hankintoja ei ole huomioitu.

Rantasen mukaan uusi stadion mahdollistaa ammattimaisen arjen, mutta valmentajan työn ydintä se ei kuitenkaan suuremmin muuta. Tammelan stadionista halutaan kuitenkin sellainen paikka, jossa muiden on vaikea voittaa.

– Tästä pitää tehdä sellainen paikka, missä otetaan pisteitä. Tästä pitää tehdä meidän oma pyhättömme.

Ilves-valmentaja näkee kuitenkin, että suurin mestarisuosikki on sama kuin viime vuosina on tapana ollut.

– HJK on varmasti ennakkosuosikki. Kaiken kaikkiaan liiga on mielenkiintoinen, on paljon uusia valmentajia ja paljon muutoksia joukkueissa. Ilveksellä on mahdollisuus kiilata kärkikahinoihin, mutta se ei missään nimessä ole helppoa.

Ilveksen ainoa mestaruus on vuodelta 1983. Silloin mitaleita tuli kolmena vuonna peräkkäin ja eurokentillä pelattiin Juventusta vastaan. Tampereella tavoitellaan nyt jotain samanlaista.

– Sitä kohti mennään. Sen eteen tehdään joka päivä paljon töitä.

Otso Virtanen: ”Joka aamu on kiva tulla tänne”

Maalivahti Otso Virtanen aloittaa toisen kautensa Ilveksessä ja toimii joukkueen kapteenina. Virtasen mukaan se näkyy, että uusi projekti seurassa on alkanut.

– Paljon asioita on tapahtunut kentän ulkopuolella ja paljon on tullut pelaajia sisään, kun he tietävät, mikä on seuran suunta, ja täällä on uskomattomat fasiliteetit. Joka aamu on kiva tulla tänne. Meillä on laadukas ja hyvin valmennettu joukkue.

Virtasen mukaan ilvesläinen jalkapallo on kovahenkistä, juoksuvoimaista jalkapalloa, johon saadaan yleisö mukaan.

Voiko Ilves mennä jo tällä kaudella päätyyn asti?

– Ehdottomasti, mutta monen palasen täytyy loksahtaa kohdalleen. Olemme ilmoittaneet tavoitteeksemme top3, mutta ei se sulje mitään pois sieltä top3:n sisältä, Virtanen totesi.

– HJK:lla on ylivoimaiset resurssit, mutta ei ole peliäkään pelattu vielä. Jos HJK ei suorita, niin joku nousee suorittamaan ja me olemme aika hanakasti siinä kiinni.

Yle näyttää tälläkin kaudella jalkapallon Veikkausliigaa ja Kansallista liigaa. Veikkausliigan avauskierroksella lauantaina 6.4. tv-otteluna Ilves–Lahti, TV2 klo 16.45.

Jaa.
Exit mobile version