tiistai, 7 toukokuun

Himos Winterfest -tapahtuman järjestelyt ovat saaneet osakseen rajua kritiikkiä.

Viikonloppuna Jämsän Himoksella järjestetty Himos Winterfest on saanut runsaasti kritiikkiä ja negatiivista huomiota somessa.

Yle ja muut mediat uutisoivat festivaalin järjestelyistä viikonlopun aikana. Suurimmat huomiota saaneet seikat olivat Sannin keikan peruuntuminen ja muiden artistien keikkojen aikana tapahtuneet sähkökatkot. Myös bajamajoille muodostuneet jonot, VIP-alueen valaistus ja veden saatavuus ovat keränneet kritiikkiä.

Somevaikuttaja Nea Knapp ja tapahtuman kanssa yhteistyötä tehnyt Joona Hellman kommentoivat tapahtumaa sunnuntaina Instagramissa.

Knapp kertoi saaneensa viime viikolla pyynnön tehdä somesisältöä tapahtuman omissa kanavissa. Knapp kertoo tapahtuman Instagram-viestien täyttyneen lukuisista kyselyistä liittyen tapahtuman järjestelyihin, joista Knappilla ei ollut paljoa tietoa.

– Sanoin jo maanantaina kavereille, että olen yllättynyt, jos tämä festari järjestetään, Knapp sanoi Instagramissa.

Knapp kertoi Instagramissa, ettei ole saanut tapahtumasta palkkaa, eikä usko sitä saavansakaan. Hellman korosti, että festivaalin tiedottaminen ei ole ollut kunnossa.

Somessa Winterfestiä on nimitetty muun muassa suomalaiseksi Fyre Festivaliksi. Fyre Festival on 2019 Yhdysvalloissa järjestetty tapahtuma, joka paljastui massiiviseksi huijaukseksi. Tapahtuman järjestäjä tuomittiin vankilaan ja miljoonakorvauksiin.

Promoottori vastasi kysymyksiin somessa

Festivaalin pääpromoottori Kim Riuttamäki kommentoi asiaa Ylelle maanantaina.

– Tapahtumassa oli useita meistä riippumattomia asioita, jotka aiheuttivat ongelmia. Mutta oli myös asioita, joihin olisimme voineet itse vaikuttaa.

Somekommenteista Riuttamäen mukaan osa on oikeutettua kritiikkiä ja osa kärjistettyä kommentointia. Puhelimessa Riuttamäki ei tunnu olevan negatiivisesta somejulkisuudesta tällä hetkellä kovin huolissaan.

– Mainehaitta ei ole kovin merkityksellinen. Nyt keskitytään alueen purkamiseen ja jatketaan keskusteluja yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden kanssa.

Kritiikkiä ovat antaneet myös festivaalin omat työntekijät.

– Ymmärrän työntekijöitä siltä kannalta, että työ- ja vapaaehtoisvuoroihin tuli paljon peruutuksia, minkä johdosta töissä olleiden roolit ovat kasvaneet suuremmiksi, Riuttamäki sanoo.

Riuttamäki ei kommentoi Ylelle festivaalin kävijämääriä eikä sitä, järjestetäänkö festivaali ensi vuonna.

Riuttamäki pahoitteli tilannetta ja vastaili ihmisten kysymyksiin maanantaina Instagramissa.

Olitko paikalla Winterfest-tapahtumassa? Voit kertoa kokemuksistasi toimittajalle sähköpostitse milka.krogerus@yle.fi

Jaa.
Exit mobile version