torstai, 9 toukokuun

Rahtilaiva törmäsi siltaan varhain tiistaiaamuna. Pelastustyöntekijät etsivät sillalta pudonneita.

Baltimoren kaupungissa Yhdysvalloissa silta romahti jokeen, kun rahtilaiva osui siltaan varhain tiistaiaamuna.

Törmäyksessä useita autoja putosi Patapsco-jokeen. Mahdollisista uhreista ei ole toistaiseksi tietoa. Jopa 20 ihmisen epäillään joutuneen veden varaan. Paikalla on käynnissä suuri pelastusoperaatio.

Siltaan törmännyt alus syttyi tuleen. Hätänumero sai hälytyksen onnettomuudesta kello 1.30 yöllä paikallista aikaa.

Osittain romahtanut silta on nimeltään Francis Scott Key. Marylandin osavaltion liikenneviranomaisen mukaan sillalle johtava liikenne on ohjattu kiertotielle.

Erittäin vilkas silta

Romahtanut silta on nelikaistainen ja runsaat 2,6 kilometriä pitkä. CNN:n mukaan se avattiin vuonna 1977. Sillan yli kulkee päivittäin yli 31 000 ajoneuvoa, ja vuositasolla autoja on noin 11 miljoonaa. Silta on tärkeä myös Washingtonin ja New Yorkin väliselle matkustamiselle.

Sillan lähellä asuva entinen Baltimoren pelastuslaitoksen työntekijä kertoi kokemuksistaan paikalliselle medialle.

– Heräsimme ääneen, joka vaikutti maanjäristykseltä ja ukkosen kovalta jyrinältä. Näin ikkunasta hälytysajoneuvojen vilkkuvia valoja ja päätin ajaa paikalle. Siellä oli käynnissä laaja operaatio, nimettömänä pysytellyt mies kertasi.

Rahtialus oli matkalla Sri Lankaan

Siltaan törmännyt konttialus purjehtii Singaporen lipun alla. Aluksen omistajan Synergy Marine Groupin mukaan onnettomuuden syy ei ole tiedossa. Yhtiön mukaan kukaan laivan henkilöstöstä ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Singaporen merenkulusta ja satamista vastaava viranomainen kertoo ryhtyvänsä yhteistyöhön Yhdysvaltain viranomaisten kanssa turman tutkintaan liittyen.

Sri Lankaan matkalla ollut laiva oli Maerskin liikennöimä.

26.3.2024: Korjaus: Siltaan törmännyt laiva ei uponnut, kuten uutisessa aikaisemmin luki virheellisesti uutistoimista AP:n perusteella.

REUTERS, AFP, AP, STT

Jaa.
Exit mobile version