torstai, 2 toukokuun

Uusi digitaalinen media keskittyy erityisesti pääkaupunkiseudun aiheisiin. Aiheita ja haastateltavia etsitään toimitusneuvoston voimin.

Mediakonserni Keskisuomalainen on alkanut julkaista uutta selkokielistä verkkomediaa, joka keskittyy erityisesti Vantaan alueen aiheisiin. Lehden omien verkkosivujen mukaan pääkaupunkiseudun aiheiden lisäksi uutisoidaan koko maata koskevista aiheista. Digitaalinen Selkouutiset-media lanseerattiin 4. maaliskuuta.

Selkouutisten on tarkoitus julkaista sisältöjä helpolla suomen kielellä, jotta myös heikommin suomen kieltä osaavat pystyisivät seuraamaan uutisvirtaa tehokkaasti.

Selkomedia on Suomen ensimmäinen digimedia, joka julkaisee paikallisia uutisia selkokielellä.

Ylen on julkaissut suomenkielisiä selkouutisia radiossa jo yli 30 vuotta. Radiossa kuultava lähetys julkaistaan myös selkouutisten verkkosivuilla sekä audiona että tekstinä. Yle Areenasta löytyy myös tv-uutiset ja satuja selkosuomeksi.

Toimitusneuvosto auttaa aiheissa ja ihmisissä

Keskisuomalaisen Selkouutisten toimituksessa kokoontuu monikulttuurinen toimitusneuvosto, joka auttaa löytämään toimitukselle aiheita ja haastateltavia ihmisiä. Neuvostoon kuuluu tällä hetkellä kuusi jäsentä.

– Suomessa on paljon ihmisiä eri maista ja kulttuureista. Heidän arkeensa liittyvistä asioista kerrotaan yleensä mediassa vähän. Me haluamme oppia ymmärtämään eri kulttuureja ja haastatella niiden edustajia. Se ei ole ihan helppoa, kertoo Selkomedian päätoimittaja Mia Lindström oman julkaisunsa haastattelussa.

Paperisen koteihin jaettavan Selkovantaalaisen säännöllinen julkaisu alkoi vuonna 2022. Vantaan Sanomien julkaisemaa painettua lehteä jaetaan maksutta vantaalaisiin kotitalouksiin kerran kuukaudessa. Lehti on myös saatavilla useilta noutopisteiltä ympäri kaupunkia.

Jaa.
Exit mobile version