torstai, 2 toukokuun

Jämsä järjesti mediatilaisuuden, jossa esiteltiin Kaipolan tehdasalueen toimijoita. Muoviöljyä alueella tuottava Kaipola Circular ei pitänyt puheenvuoroa, koska media oli paikalla.

Jämsän kaupunki järjesti tänään perjantaina mediatilaisuuden, jossa kerrottiin Kaipolan entisen tehdasalueen nykyisistä ja tulevista toimijoista.

Mediatilaisuudessa olivat paikalla myös alueella muoviöljyä tuottavan Kaipola Circularin edustajat, mutta he eivät halunneet esitellä toimintaansa, koska paikalla oli mediaa.

– Meistä on viime aikoina tehty niin paljon juttuja, Corsairin toimitusjohtaja Jussi Saloranta perusteli.

Kaipola Circular ja Corsair ovat olleet esillä mediassa, koska yhtiöiden välinen yhteistyö on herättänyt kysymyksiä, joihin ei ole saatu vastauksia.

Yrityksen toiminta herättänyt epäilyksiä alusta saakka

Kaipola Circular käynnisti tammikuussa Kaipolassa muoviöljyn koetuotannon. Yhtiö on kertonut tuottavansa jätemuovista öljyä pyrolyysimenetelmän avulla.

Thaimaasta käsin toimiva Corsair on kuitenkin väittänyt toistuvasti tuotantolaitosta omakseen.

Corsair on ollut rikostutkinnan kohteena Italiassa, ja yrityksen taustalta löytyy yhteyksiä kansainväliseen OneCoin-huijaukseen.

Corsairin toiminta perustuu verkostomarkkinointiin, jonka välityksellä se kauppaa mahdollisuutta oman muovijalanjäljen hyvittämiseen ja yhtiön oman kryptovaluuttayksikön hankkimiseen.

Corsairin tai Kaipola Circularin edustajat eivät ole suostuneet kommentoimaan yhteistyökuvioitaan Ylelle alkukesän jälkeen.

Vastaamme kysymyksiin jälkikäteen ja vain sähköpostitse.

Jussi Saloranta

Myöskään perjantain mediatilaisuudessa he eivät halunneet kommentoida Ylelle, mistä laitoksessa käytettävä jätemuovi tulee, tai kenelle ja mihin tarkoitukseen Kaipolassa tuotettavaa muoviöljyä myydään. Siihenkään ei vastattu, onko Corsairin verkostomarkkinointi aktiivista Suomessa.

– Vastaamme kysymyksiin jälkikäteen ja vain sähköpostitse, Jussi Saloranta totesi.

Salorannan lisäksi paikalla olivat Kaipola Circularin hallituksen puheenjohtaja ja Corsairin operatiivinen johtaja, hollantilainen Andre Tops sekä Kaipola Circularin hallituksen jäsen, jyväskyläläinen Timo Liimatainen.

Saloranta ja Tops ovat kritisoineet Ylen uutisointia, mutta he eivät ole vastanneet Ylen haastattelupyyntöihin tai kysymyksiin viime alkukesän jälkeen.

Kaipola Greenportin tiedotteen mukaan Kaipola Circularin suunnitelmissa on laajentaa tuotantoa koeajosta saatujen tulosten perusteella.

Kansainvälinen energiayhtiö luvannut hävittää Kaipola Recyclingin jätteet

Kaipolan tehdasalue on saanut mediassa huomiota, koska kiertotalousyhtiö Kaipola Recycling kasasi alueelle luvanvastaisesti tuhansia tonneja jätettä, ja meni sen jälkeen konkurssiin.

Kiinteistön omistavan Kaipola Greenportin hallituksen puheenjohtaja Martti Inkovaaran mukaan ongelmaan on nyt saatu ratkaisu, sillä Kaipolan jätevoimalassa aikoo aloittaa Cindrgigo-niminen kansainvälinen uusiutuvan energian yhtiö, joka on luvannut hävittää jätteet tontilta.

– Tämä on sovittu ja lukkoon lyöty asia Cindrigon kanssa, Inkovaara sanoo.

Kaipola Recyclingin ongelmista on Inkovaaran mukaan opittu.

– Korostamme vastuullisuutta. Meillä ei tällä hetkellä muita olekaan kuin vastuullisia toimijoita listoilla.

Vireillä useita suunnitelmia

Mediatilaisuus oli osa Jämsän kaupungin ja Suomen Yrityskeskuksen järjestämää rahoituspaneelia, johon osallistuvat Kaipolaan sijoittumista suunnittelevat yritykset sekä mahdolliset rahoittajat ja sijoittajat.

Muut tilaisuudessa olleet yritykset esittelivät toimintaansa ja vastasivat Ylen kysymyksiin.

Kaipolaan on suunnitteilla ainakin kiertovesikalankasvattamo, biometanolituotantoyksikkö sekä litium-akuista koostuva energiavarasto.

Jämsän kaupunki on kertonut, että se tekee alueen yritysten kanssa yhteistyötä, jonka tarkoitus on vauhdittaa esimerkiksi uusiutuvien materiaalien, uusiutuvan energian ja kiertotalouden yritystoimintaa Kaipolassa.

Jaa.
Exit mobile version