torstai, 9 toukokuun

New York Rangersin Kaapo Kakko kirjautti syöttöpisteen jättiyleisön edessä ja Arizonan Matias Maccelli syötti kaksi osumaa Coloradon verkkoon NHL-kierroksella.

NHL-seura Pittsburgh Penguins kunnioitti seurassa 11 vuotta pelannutta jääkiekkolegendaa Jaromir Jagria jäädyttämällä hänen pelinumeronsa 68 varhain maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Joukkueen kapteenina vuosina 1998–2001 toiminut Jagr kertoi tilaisuudessa pitämässään puheessa, että on aina kokenut Pittsburghin kodikseen NHL:ssä.

– Siitä ei ole kysymystäkään. Kun kysyy keneltä tahansa, mitä tulee mieleen Jaromir Jagrista, he vastaavat Pittsburgh Penguins, Jagr tunnelmoi.

Tšekkilegenda debytoi NHL:ssä kaudella 1990–1991 juuri Pittsburghissa ja voitti seuran kanssa Stanley cupin heti ensimmäisellä kaudellaan, kuten myös seuraavalla. Hän siirtyi vuonna 2001 Washington Capitalsiin ja pelasi myöhemmin myös mm. New York Rangersissa, New Jersey Devilsissä ja Florida Panthersissa.

Pittsburghin nykytähti Sidney Crosby vei pingviinit ylivoimalla johtoon avauserässä, mutta Kings voitti ottelun Adrian Kempen kolmannen erän osumilla 2–1. Voittomaali syntyi alivoimalla. Neljästi taklannut Jesse Puljujärvi pelasi kolmosketjussa kuusi minuuttia ilman tehopisteitä.

1 921 tehopistettä 1 733 NHL-ottelussa takonut Jagr päätti uransa taalajäillä vuonna 2018, mutta pelaa edelleen 52-vuotiaana Tšekin pääsarjassa.

– Jagr pelasi NHL:ssä jo silloin, kun synnyin. Kerran pelasimme vastakkain Calgaryssa, ja muistan, kun hän antoi hienon syötön ”Johnny Hockeylle” (Johnny Gaudreau), Puljujärvi sanoi lauantaina.

– Hän on yksi kaikkien aikojen parhaista pelaajista. Hän olisi edelleen yksi joukkueemme isoimmista ja vahvimmista pelaajista. Todella spesiaalia, että hän pystyy edelleen pelaamaan ammattilaisjääkiekkoa. Pelaaminen 52-vuotiaana tuntuu minulle todella kaukaiselta.

Pittsburgh-pelaajat juhlistivat Jagria ennen ottelua pitämällä tšekkitähden pelinumerolla ja nimellä varustettuja paitoja ja tämän takatukkaa mukailevia peruukkeja.

Kakko ja Maccelli pisteille

New York Rangersin Kaapo Kakko venytti pisteputkensa neljään otteluun, kun Rangers kukisti paikallisvastustajansa Islandersin jatkoajalla 6–5 New Yorkin NFL-seurojen Jetsin ja Giantsin stadionilla pelatussa ulkoilmaottelussa.

Ottelua todisti 79 690 katsojaa, mikä on liigahistorian kolmanneksi suurin yleisömäärä.

Kakko syötti avauserässä kiekon laidan kautta Erik Gustafssonille, joka iski ottelun avausmaalin lämärillä. Ottelun ratkaisumaalin jatkoajalla teki Artemi Panarin.

Voitto oli itäisessä konferenssissa toisena olevalle Rangersille jo seitsemäs perättäinen.

Läntisessä konferenssissa kolmantena majaileva Colorado Avalanche kukisti Arizona Coyotesin 4–3. Suomalaisista pisteille pääsi Arizonan Matias Maccelli, joka kirjautti ottelusta kaksi syöttöpistettä.

Maccelli on kerännyt tämän kauden 54 ottelusta tehot 8+28=36. Coloradon Nathan MacKinnon (1+1) venytti kauden kotiotteluiden pisteputkensa jo 26 ottelun mittaiseksi. Kyseessä on NHL-historian toiseksi pisin kotipisteputki. Edellä on vain Wayne Gretzky 40 ottelun putkellaan.

Arizona on yhdeksän ottelun tappiokierteessä ja on pudonnut läntisessä konferenssissa sijalle 13.

Jaa.
Exit mobile version