keskiviikko, 8 toukokuun

Toronton Morgan Rielly pimeni jääkiekkoliiga NHL:ssä ottelun viime sekunneilla. Aleksander Barkov katkaisi pitkän maalittoman putkensa.

Jääkiekkoliiga NHL:ssä nähtiin yön NHL-kierroksella harvinainen tilanne, kun Toronton tähtipelaaja Morgan Rielly ei sulattanut Ridly Greigin ratkaisua pelin loppuhetkillä.

Ottawa Senatorsin Greig luisteli läpiajoon ja lämäsi kiekon tyhjään maaliin. Rielly tuohtui tilanteesta ja löi vastustajaa välittömästi poikittaisella kasvoihin.

Rielly sai poikittaisesta mailastaan viiden minuutin rangaistuksen sekä ottelurangaistuksen. Tilannetta tarkastellaan todennäköisesti myös NHL:n kurinpidossa.

Tilanteen voi katsoa tarkemmin seuraavalta videolta.

Riellyn ratkaisu oli ottelun jälkeen suurin puheenaihe. Senatorsin päävalmentaja Jasques Martin ei pitänyt tekoa sopivana.

– Se ei ole osa jääkiekkoa. Se on turhautumista tai jotain, mutta se ei ole osa tätä peliä. (Greig) laukoi kiekon maaliin. Sillä ei pitäisi olla väliä, työntääkö vai laukooko hän sen maaliin, Martin sanoi.

– Hänen maalinsa oli aika hauska, Senatorsin Shane Pinto sanoi puolestaan naureskellen.

Toronto Maple Leafsin päävalmentaja Sheldon Keefe oli eri linjoilla Riellyn poikittaisesta mailasta.

– Minusta se oli asianmukainen teko, Keefe sanoi.

– Hän vain reagoi peliin. Heidän pelaajalla on oikeus tehdä mitä haluaa sillä hetkellä ja meidän pelaajilla on oikeus reagoida, hän jatkoi.

Toronton maalivahti Martin Jones kommentoi lämäriä niin ikään joukkueensa näkökulmasta.

– Se oli typerää, mitä heidän pelaajansa teki loppuhetkillä, Jones sanoi.

29-vuotias Rielly kuuluu Toronton tähtipelaajiin. 29-vuotias puolustaja on tehnyt tällä kaudella pisteet 7+36=43. Mahdollinen pelikielto olisi hänelle ensimmäinen 11 vuotta kestäneen NHL-uran aikana.

Barkov katkaisi pitkän maalittoman putkensa

NHL:n muissa otteluissa Aleksander Barkov oli huippuvireessä. Kapteeni Barkov tehtaili pisteet 1+2, kun Florida murjoi Coloradon maalein 4–0.

Barkov oli ensin alustamassa kahta ensimmäistä maalia avauserässä, minkä jälkeen Eetu Luostarinen laukoi lukemat jo 3–0:aan toisen erän loppuhetkillä.

Barkov katkaisi vielä päätöserässä 18 ottelun maalittoman putkensa. Hän onnistui edellisen kerran 16. joulukuuta Edmontonia vastaan.

– Tuntuu hyvältä. Edellisestä on aikaa, Barkov tuumasi.

Barkov kehui, että joukkue pelasi ehjän 60-minuuttisen.

– Se oli vaikuttavaa, että lopussa peli oli 4–0 ja me silti teimme oikeita ratkaisuja. Emme yrittäneet viidettä maalia. Emme yrittäneet fuskata tai mitään, Barkov ihasteli.

Aho Carolinan sankari

Sebastian Aho nousi Carolinan jatkoaikasankariksi NHL.ssä, kun joukkue otti niukan 1–0-voiton New Jersey Devilsiä vastaan.

Aho pääsi lyömään kiekon ilmasta verkkoon, kun Vitek Vanecek torjui Martin Necasin laukauksen eteensä.

– Necas leikkasi hyvin keskelle ja laukoi. Seurasin sitä ja irtokiekko tuli suoraan eteeni, Aho tuumasi.

Carolinan maalilla Pjotr Kotšetkov koppasi kaikkiaan 34 kiekkoa. Jatkoajalla hän torjui esimerkiksi Tyler Toffolin yrityksen ennen kuin Aho tökkäsi ottelun ratkaisun.

Jaa.
Exit mobile version