perjantai, 3 toukokuun

Max Lindroth säväytti jääkiekkokierroksella SM-liigahistorian nopeimmalla hattutempulla ottelun alusta lähtien sekä neljän maalin illallaan.

Tammikuun viimeisenä päivänä Turkuun ja TPS:aan siirtynyt ruotsalaispuolustaja Max Lindroth on tehnyt historiallisen kovaa jälkeä jääkiekon SM-liigassa.

27-vuotias puolustaja viimeisteli keskiviikon jääkiekkokierroksella kolme maalia SaiPan maalivahti Kari Piiroisen selän taakse ainoastaan yhdeksässä minuutissa ja 40 sekunnissa, joka rikkoi SM-liigan aiemman, Antti Saarelan nimissä olleen ennätyksen.

Ilveksen Saarela oli summannut kypärätempun Tapparaa vastaan ottelun alusta alkaen yhdeksässä minuutissa ja 44 sekunnissa 2. joulukuuta vuonna 2021.

Lindroth kellotti Kisapuistossa kolmeen täysosumaansa henkilökohtaista jääaikaa vain 3.51. Hänen kaksi ensimmäistä osumaansa tuli tasakentällisin, kolmas oli sen sijaan ylivoimamaali.

Kolmannen erän alussa Lindroth jatkoi uskomatonta maalitehtailuaan ja upotti illan neljännen maalinsa ylivoimalämärillään ajassa 42.51. Hänestä tuli kahdeksas puolustaja SM-sarjassa/liigassa, joka on pystynyt neljään maaliin yhdessä ottelussa.

Ennen Lindrothin urotekoa edellisen kerran liigajäillä puolustaja vietti neljän maalin iltaa yli 39 vuotta sitten, kun asialla oli Ässien puolustajalegenda Tapio Levo 7. päivä helmikuuta vuonna 1985.

Nopein puolustajan tekemä hattutemppu on Pelicansin puolustaja Juha Leimun nimissä. Hän laukoi kolme perättäistä maalia eli puhtaan hattutempun vain 44 sekunnissa toisen erän lopussa vuonna 2015 ottelussa JYPiä vastaan.

Edellinen TPS-puolustajan tekemä hattutemppu nähtiin 22 vuotta sitten, kun Pasi Petriläinen kokosi puolustajan paikalta kolme maalia vuonna 2002.

Lindroth on 185-senttinen ja 90-kiloinen vasemmalta laukova puolustaja, joka aloitti pelit poikkeuksellisen tehokkaasti Turun Palloseurassa ja summasi neljään ensimmäiseen liigaotteluun häkellyttävät kahdeksan tehopistettä (0+8). 27-vuotias puolustaja on nyt koonnut pelaamissaan seitsemässä liigaottelussa pisteet 4+8=12.

Ruotsin SHL:ssä Lindroth on tehnyt kahtena viime SHL-kautena pelaamissaan 91 ottelussa yhteensä kuusi maalia. Puolustaja on pelannut kaikkiaan 221 SHL-ottelua. TPS on hänelle ensimmäinen seura ulkomailla.

Juttu täydentyy myöhemmin.

Jaa.
Exit mobile version