maanantai, 6 toukokuun

Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark toivoo hallituksen toimien vauhdittavan talouskasvua. Suomen Nato-jäsenyyden hän katsoo avaavan Nokialle uusia markkinoita.

Talouskasvun puute on uhka Suomen kilpailukyvylle ja hyvinvointiyhteiskunnan ylläpidolle, sanoo Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Verkkolaitevalmistaja Nokialle vuoden 2024 ensimmäinen neljännes oli odotetusti tarpomista haastavassa markkinatilateessa.

Vertailukelpoinen liikevaihto laski vuodentakaisesta 20 prosenttia ja oli noin 4,7 miljardia euroa. Vertailukelpoinen liikevoitto silti nousi, tosin toiseen kauteen liittyneiden maksujen tuloutumisen myötä.

Tilauskertymien puolella saatiin kuitenkin rohkaisevia viitteitä siitä, että suunta on yhä kohti parempaa.

– Verkkoinfrastruktuurin viime vuoden lopussa alkanut tilauskertymän kasvu jatkui myös tällä neljänneksellä edellisvuoteen verrattuna ja vahvisti edelleen tilauskantaamme, kirjoittaa toimitusjohtaja Pekka Lundmark osavuosikatsauksessa.

– Fixed Networks -liiketoiminnan vuoden 2024 näkymät ovat parantuneet, mikä on meille tärkeä signaali, koska kiinteiden verkkojen kysyntä elpyy yleensä ensimmäisenä, Lundmark jatkaa.

Matkapuhelinverkoissa kysyntä oli silti erityisen heikkoa Pohjois-Amerikassa ja Intiassa.

Vaikka Suomessa Nokian vaikutus kansantalouteen ei ole 2000-luvun alun huippulukemissa, näkee toimitusjohtaja myönteisiä asioita maan hallituksen linjauksissa.

– Jos Suomen toimintaympäristö rapautuu sitä kautta, että valtiontaloutta ei saada tasapainoon ja talouskasvua ei saada liikkeelle, niin silloin koko toimintaympäristön kilpailukyky heikkenee. Ja silloin sillä on huonoja seurauksia myöskin Nokian toiminnalle Suomessa, Lundmark vastasi Ylen toimittajan kysymykseen mediapuhelussa.

Hän myös katsoi, että kaikkien intressissä on toivoa, että ne lähtevät vähitellen vaikuttamaan.

Tätä mieltä Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark on Suomen talouspolitiikasta

Myös vuoden ikään ehtinyt Suomen jäsenyys puolustusliitto Natossa on hänen mukaan Nokialle merkittävä asia.

– Vaikka me ei olla poliittinen toimija, niin nämä verkot, mitä me tehdään, niin niiden merkitys valtioiden, kansakuntien ja yritysten turvallisuudelle on jatkuvasti kasvussa.

Hän myös katsoi, että Nato-jäsenyys on avaamassa Nokialle ovia, jotka ovat aiemmin olleet suljettuja.

Suomessa Nokialla on yhteensä noin 6500 työntekijää Espoossa, Tampereella ja Oulussa.

Miten Suomen Nato-jäsenyys vaikuttaa verkkoyhtiö Nokiaan? Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark vastaa.

Jaa.
Exit mobile version