maanantai, 6 toukokuun

Red Bullin tallipäällikkö Christian Hornerin arkaluontoisen viestimateriaalin tiedettiin mahdollisesti levinneen laajasti F1-piireissä viime viikolla.

Vaikka asioista puhuttiin Red Bullin suljettujen ovien takana ja Horner vapautettiin kaikista syytöksistä, niin se ei estänyt tapaukseen liittyvien tietojen vuotamista medialle.

Useiden medioiden mukaan tallin pitkäaikaisen neuvonantaja Helmut Markon epäilläänkin vuotaneen Hornerin viestit medialle. Marko, 80, on itävaltalainen entinen F1-kuljettaja.

Markolla on hyvät välit tallin ykköskuljettajaan Max Verstappeniin. Markon tulevaisuus Red Bullin palkkalistoilla on nyt uhattuna, jos talli toteaa hänen rikkkoneen tiimin sääntöjä tietovuotoihin ja kommentteihin liittyen.

Marko on Motorsportin tietojen mukaan parhaillaan Red Bullin tutkinnan kohteena. Omien sanojensa mukaan neuvonantaja oltaisiin kokonaan hyllyttämässä tallin toiminnasta.

80-vuotias Marko on kommentoinut asiaa siten, että hän lopulta päättää itse, mitä tekee asian suhteen.

– Mielestäni se on niin monimutkainen asia. Haluaisimme jälleen rauhaa tiimiin, Marko kertoi.

Red Bullin tiedottaja kommentoi BBC:lle, ettei talli ollut kuitenkaan tietoinen Markon hyllytysuhasta.

Vain vuorokautta aiemmin Red Bull oli ilmoittanut hyllyttäneensä naisen, joka oli syyttännyt tallipäällikkö Horneria sopimattomasta käytöksestä.

Marko tapaa Red Bullin toimitusjohtajan Oliver Mintzlaffin Saudi-Arabiassa lauantaina, jossa hän mahdollisesti saa tietää kohtalostaan ​​ja siitä, jatkaako hän roolissaan vai ei.

Tallin päätös neuvonantajan tulevaisuudesta voi olla ratkaiseva myös koko Red Bullin tulevaisuuden kannalta, sillä on tiedossa, että tähtikuljettaja Verstappen saattaa lähteä tallista, jos Marko saa potkut.

Lue myös: F1-sarjan mahtitallissa on käynnissä massiivinen valtapeli – otteet ovat likaisia

Red Bullin sekoilu etu Mercedekselle

Markon tilanne on merkittävä Red Bullille, koska viime päivinä on käynyt ilmi, että hänen läsnäolonsa tallissa voi olla kriittistä Verstappenin tulevaisuudelle.

Autosport kertoo olleen viitteitä siitä, että Verstappenin sopimuksessa olisi pykälä, joka sallisi ajajan lähteä, jos Marko lähtee – minkä vuoksi itävaltalainen pitää kriittisenä sitä, että tilanne saataisiin ratkaistua pian.

– Max on ehdottomasti tiimin vahvin voimavara. Tällä hetkellä ei ole nopeampaa kuljettajaa, Marko sanoi.

Mercedeksen Lewis Hamilton ilmoitti helmikuun alussa siirtyvänsä ensi kaudeksi Ferrarin talliin. Näin Mercedekselle jäi iso aukko täytettäväksi talliin maailmanmestaruuksia tuoneen kuljettajan tilalle.

Jos Verstappen kaiken hässäkän jälkeen lähteekin Red Bullilta, voisiko uusi osoite olla juuri Mercedes? Tätä ainakin toivoo Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff.

Talli on Autosportin mukaan väläytellyt mahdollisuutta hankkia Marko ”maskotikseen” Verstappen-neuvotteluissa, samalla tavalla kuin F1-legenda Niki Lauda oli mukana Hamiltonin vuoden 2013 sopimusneuvotteluiden aikaan.

– Meiltä puuttuu vanha maskottimme, Wolff sanaili ORF:n haastattelussa vuonna 2019 menehtyneeseen Laudaan viitaten.

– Jos he menettävät Helmutin, se on varmasti tappio Red Bullille. Sitten otamme Helmutin, Wolff lisäsi.

Wolff on ollut avoin ajatukselle siitä, että Verstappen voisi siirtyä Mercedekselle, mutta on myös tietoinen siitä, että hänen tiiminsä on tuotettava nopeampi auto vakuuttaakseen Verstappen.

– Meillä on paikka vapaana vuosina 2025 ja 2026. Mutta Max ajaa siellä, missä on nopein auto, ja tällä hetkellä se on Red Bullilla, Wolff korosti.

Kiristyneet välit?

Myös tallin ykköskuljettaja Max Verstappen on kommentoinut mahdollista Markon hyllytystä.

– On erittäin tärkeää, että hän pysyy tallissa. Minusta tuntuu, että jos niin tärkeä osa tallistamme putoaa pois, se ei ole hyvä asia minunkaan tilanteelleni, Verstappen sanoi.

Verstappen on epäsuorasti ilmoittanut, ettei häntä välttämättä pidättele tallissa enää mikään, jos Marko heitetään ulos.

MM-sarjaa kauden avauskisan jälkeen johtava Verstappen on osoittanut tukensa aiemmin myös viestikohun keskiössä rypevälle Hornerille.

– Totta kai (kohu) varmaankin vähän häiritsee, mutta kuten sanoin, keskitymme vain suorituskyvyn parantamiseen ja teemme sen yhdessä, Verstappen kertoi medialle viime viikolla.

Markon mahdollisesti vuotamien viestien takia Red Bullin johtoportaassa voidaan ajatella välien kiristyneen etenkin Hornerin ja Markon välillä. Kukaan ei tiedä, mitä seuraavaksi tallissa tapahtuu.

Marko sanoi olevan mahdollista, ettei hän ole tallin mukana seuraavassa kilpailussa Australiassa 22.–24. maaliskuuta.

Verstappen lähtee lauantai-iltana ajettavaan Saudi-Arabian osakilpailuun jälleen paalupaikalta. Mercedes-autot ampaisevat matkaan kauempaa, kun George Russell on lähtöruudussa seitsemän ja Hamilton hänen takanaan ruudussa kahdeksan.

Jaa.
Exit mobile version