torstai, 9 toukokuun

Linnanmäki on kertonut luopuvansa Ingmanin jäätelöiden myymisestä. Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälän mukaan yhteistyö Ingmanin kanssa on toiminut hyvin.

Särkänniemi jatkaa Ingmanin jäätelöiden myymistä Venäjä-kytköksistä huolimatta.

Linnanmäki kertoi viime viikolla luopuvansa kymmenvuotisesta yhteistyöstä Ingmanin kanssa, sillä jäätelömerkin omistaa Unilever, jolla on edelleen toimintaa Venäjällä.

Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä kertoo huvipuistolla olevan ”korkeat eettiset vaatimukset” yhteistyökumppaneille ja tavarantoimittajille.

Silti Särkänniemi ei luovu yhteistyöstä Ingmanin kanssa.

Seppälän mukaan sopimus Ingmanin kanssa on ollut voimassa useita vuosia ja yhteistyö on sujunut hienosti. Voimassaolevaa sopimusta ei ole mahdollista katkaista yksipuolisesti. Seppälä ei kuitenkaan kerro, milloin sopimus olisi päättymässä.

Seppälä tuo esiin, että Ingman toimii vain Suomessa, vaikka emoyhtiöllä on tehtaita Venäjällä.

Yritysvastuuseen erikoistuneen yliopistonlehtorin Anna Hannulan mielestä perustelu ontuu, sillä yhteys Ingmanin ja Unileverin välillä on läheinen ja tiivis.

Hannulan mukaan muille huvipuistoille nousee paine seurata Linnanmäen esimerkkiä ja irtautua yhteistyöstä Ingmanin kanssa.

– Tai sitten täytyy olla hyvin vahvat perustelut, eivätkä ne mielestäni valtavan vahvoilta kuulosta, Hannula toteaa.

Globaalit toimitusketjut kätkevät tuotteiden alkuperän

Tuotteiden alkuperän jäljittäminen on Anna Hannulan mukaan globaaleissa toimitusketjuissa haastavaa. Erityisesti isoilla yrityksillä toimitusketjut ovat pitkiä, minkä vuoksi suurina määrinä tilattujen tuotteiden raaka-aineita ja tuotantotapoja voi olla vaikea jäljittää.

Seppälän mukaan Särkänniemessä myydään useita kymmeniä, ellei satoja tuhansia jäätelöitä vuodessa. Särkänniemen kysyntään ei ole mahdollista vastata myymällä vain suomalaista jäätelöä.

– Voisi olla myymättä jäätelöä, mutta se on ehkä liian kova ratkaisu perheen pienimmille huvipuistopäivänä, Seppälä toteaa.

Anna Hannula tunnistaa ongelman, muttei pidä asiaa yksioikoisena. Hänestä huvipuisto voisi esimerkiksi tarjota Ingmanin jäätelöiden rinnalla muiden, pienempien valmistajien tuotteita, jos yhteistyöstä Ingmanin kanssa ei ole kokonaan mahdollista luopua. Silloin huvipuisto ei joutuisi tukeutumaan yksittäiseen tavarantoimittajaan.

Hannula myöntää, että tilausten tekeminen useammalta jäätelöyritykseltä rinnakkain voisi olla huvipuiston näkökulmasta hankalampaa.

Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä kommentoi videolla yhteistyötä Ingmanin kanssa.

Seppälän mukaan Särkänniemi seuraa asiassa valtavirtaa, sillä Ingmanin jäätelöitä on myynnissä myös vähittäiskaupoissa.

– Kun hoitaa asiansa niin, että on tehnyt parhaan mahdollisen ratkaisun eettisesti, pystyy menemään hyvillä mielin nukkumaan illalla, Seppälä kertoo.

Grafiikka: Ilkka Kemppinen / Yle

Jaa.
Exit mobile version