perjantai, 3 toukokuun

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta kerrotaan, että sen määrärahat ja menot ovat olleet vuosia epätasapainossa.

THL:n muutosneuvottelut alkavat viikon kuluttua ja ne kestävät noin kaksi kuukautta. Kuva: Silja Viitala / Yle

Anni Kavander,

Marika Harjumaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) aloittaa koko laitoksen henkilöstöä koskevat muutosneuvottelut.

Sopeutustarve on noin 12 miljoonaa euroa, minkä takia henkilötyöpanos vähenee enintään 200 henkilötyövuotta. Se on noin 15 prosenttia THL:n nykyisestä henkilöstöstä.

THL:n tiedotteessa kerrotaan, että laitoksen toiminnan menot ja sen saamat määrärahat ovat olleet jo useiden vuosien ajan epätasapainossa. Kehyskaudella 2024–2027 THL:n talousarviorahoitus on noin 12 miljoonaa euroa liian pieni tehtävien toteuttamiseen suhteutettuna, tiedotteessa todetaan.

Muutosneuvotteluiden syyksi kerrotaan myös laitokselle osoitetut uudet tehtävät ja niihin liittyvät uudelleenjärjestelyt.

Suunnitellut sopeutukset ovat THL:n mukaan niin suuria, että laitoksen toiminta on organisoitava uudelleen.

– THL:ssä puolustamme tässä ajassa ihmisten hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta. Olisi tärkeää, että myös jatkossa pystymme keskittymään yhteiskunnan kokonaisturvallisuutta vahvistavaan sekä väestön terveyteen ja hyvinvointiin merkittävästi vaikuttavaan toimintaan sekä palvelujärjestelmän kehittämiseen, THL:n pääjohtaja Mika Salminen sanoo tiedotteessa.

Muutosneuvottelut kestävät noin kaksi kuukautta ja ne alkavat viikon kuluttua. Sopeutuksilla pyritään siihen, että laitoksen talous ja toiminta olisivat tasapainossa nykyisen kehyskauden kuluessa.

Juttua päivitetty 28.2. klo 14.56: Lisätty Mika Salmisen kommentti tiedotteesta.

Jaa.
Exit mobile version