torstai, 9 toukokuun

Vaasan Kiiston joukkueenjohtaja Teemu Kulmala sanoo ymmärtävänsä tutkinnan. Hän huomauttaa, että tapahtunutta tuskin olisi voinut välttää edes kymmenillä järjestysmiehillä.

Turkulaisen KF Kosovan tunteikas vierailu miesten futsalin Ykkösen ottelussa Vaasassa viime lauantaina voi tuoda myös kotijoukkueelle maksettavaa.

Palloliiton kilpailupäällikkö Pekka Soini vahvistaa, että liitto tutkii, syyllistyikö kotijoukkue turvallisuusmääräysten laiminlyöntiin.

Mikäli päätös on kyllä, Kiisto voi joutua myös maksamaan rapsuja.

– Kotijoukkue on tietysti viime kädessä vastuussa kaikesta. Säännöt ovat yksiselitteiset: kotijoukkue vastaa, vaikka vierasjoukkueen fani onkin ollut asialla, sanoo Kiiston joukkueenjohtaja Teemu Kulmala.

Vaikeasti estettävissä

Lauantaina pelattiin Ykkösen päätöskierros, jolla Kiisto kohtasi Vaasassa KF Kosovan. Kosovalla oli ottelussa vielä panoksia: runsasmaalisella voitolla joukkue voisi nousta jopa suoraan Futsal-Liigaan ensi kaudeksi.

Vaasalaisjoukkueella ei panoksia ollut. Joukkue pelasi kuitenkin sitkeästi, ja vierasjoukkue keräsi lyhyessä ajassa paljon rikkeitä.

Tilanne eskaloitui, kun ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue sai 2–1-tilanteessa vapaapotkun rangaistusalueen rajalta, mikä oli liikaa yhdelle vierasjoukkueen kannattajista. Tämä heitti mukanaan olleella torvella tuomaria. Torvi osui, ja tuomaristo päätti lopulta keskeyttää ottelun.

Vuosia lajin parissa ollut Kulmala katsoi tilannetta hämmentyneenä.

– En ole nähnyt urallani vastaavaa koskaan. Joskus ottelu on ollut pitkään keskeytettynä, jos on sattunut paha loukkaantuminen, mutta tällaisesta ei ole aiempaa kokemusta.

Vastaavanlainen reagointi on yleisempää muualla Euroopassa. Hänen mukaansa tilanne oli vaikeasti estettävissä.

– Se oli yksittäisen fanin nopea ylilyönti, jota tuskin olisi voinut estää edes kymmenillä järjestysmiehillä.

Tulos jäi voimaan

Myös pitkään urheilumaailmassa ollut Soini pitää tapausta poikkeuksellisena.

– En heti muista, koska olisi tullut vastaan samanlaista tilannetta.

Palloliitto päätti alkuviikosta jättää 2–1-tilanteen myös ottelun lopputulokseksi. Muun muassa siksi, että mahdollinen uusintaottelu olisi tuonut KF Kosovalle merkittävän edun sarjanousua ajatellen.

– Uusintaottelu olisi ajoittunut pääsiäisen pyhiin. Emme olisi millään saaneet samaa ryhmää kentälle kuin lauantaina, Kulmala sanoo.

Lauantailla oli muutenkin paljon merkitystä. Ennen viimeistä kierrosta kärjessä oli kokkolalainen TP-Kaarle. Kun he pelasivat oman ottelunsa tasan ja Pirkkalassa PJK voitti omansa 9–2, nousi PJK ensi kaudeksi liigaan neljä maalia paremman maalieron turvin.

Uutista päivitetty 17.23: Korjattu nimi – Kiiston joukkueenjohtaja on Teemu Kulmala, ei Teemu Huhtala.

Jaa.
Exit mobile version