lauantai, 27 huhtikuun

Erling Haaland on iskenyt maaleja hurjaan tahtiin Valioliigassa ja Mestarien liigassa.

Manchester City kohtaa tänään jalkapallon Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa FC Kööpenhaminan. Liigan hallitseva mestari City on ylivoimainen suosikki ja maaleja odotetaan ennen kaikkea norjalaistähti Erling Braut Haalandilta.

Haaland on iskenyt maaleja hurjalla tahdilla koko uransa ajan, niin myös Cityn paidassa. Hän on kuitenkin tuntenut myös paineita. Nyt hän on kertonut niistä Cityn podcastissa. Haaland siirtyi Cityyn Dortmundista viime kaudeksi.

– Joukkue oli voittanut Valioliigan kahdella edellisellä kaudella, joten siitä tuli jo paineita. Olimme Arsenalin takana 247 tai 249 päivää, joten siitä tuli lisää paineita. Jos emme olisi voittaneet, se olisi ollut ”sinä tulit ja pilasit kaiken”, Haaland sanoi.

Kausi meni kuitenkin Cityn kannalta loistavasti. Mestaruuspokaali tuli niin Valioliigassa, FA Cupissa kuin Mestarien liigassakin.

– Oli epätodellista voittaa tripla ensimmäisellä kaudellani, Haaland sanoi.

Cityn manageri Pep Guardiola hehkutti Haalandin henkistä vahvuutta Norjan yleisradioyhtiön NRK:n haastattelussa.

– Hän liittyi joukkueeseen, joka oli voittanut kaksi Valioliigan mestaruutta. Mutta hän sopeutui todella hyvin. Meillä on uskomaton ryhmä, joka ottaa uudet pelaajat vastaan hyvällä tavalla. He ovat yhdessä päivässä osa ryhmää, Guardiola sanoi.

– Hänelle ei annettu painetta tehdä paljon maaleja. Hänelle sanottiin, että tekee mitä osaa ja tulokset tulevat luonnollisesti. Ja hän käsitteli tilanteen täydellisesti, Guardiola sanoi.

Myös joukkuetoveri Nathan Ake ylisti Haalandin henkistä vahvuutta.

– Jos hän joskus missaa maalipaikan, se ei näytä vaikuttavan häneen. Hän yrittää uudestaan samalla itseluottamuksella. Se erottaa hänet muista, Ake sanoi NRK:lle.

Haaland palasi hiljattain loukkaantumisen jälkeen kentille ja teki lauantaina Evertonia vastaan ensimmäiset maalinsa marraskuun jälkeen. Mestarien liigassa norjalainen on tehnyt 35 ottelussa uskomattomat 40 maalia. Tahti on kovempi kuin Lionel Messillä ja Cristiano Ronaldolla.

Kööpenhaminan puolustajilla voi olla tänään kiireinen ilta.

Jaa.
Exit mobile version