torstai, 2 toukokuun

Eveliina Määttänen kellotti helmikuussa 800 metrillä SE-ajan, mutta Suomen ennätyksen tilastokelpoisuus on vaarassa unohdetun lisenssimaksun vuoksi.

Eveliina Määttänen juhli helmikuun alussa uutta 800 metrin sisäratojen Suomen ennätystä, kun hän kellotti Puolan Torunissa käydyssä kilpailussa ajan 2.01,57.

Maanantaina Yle kuitenkin uutisoi, ettei kansainvälisen kilpailun tulos ole Suomessa tilastokelpoinen, koska Määttäsen kilpailulisenssi oli jäänyt maksamatta.

Suomen Urheiluliitto edellyttää urheilijoilta 39 euron suuruisen lisenssimaksun, jotta kilpailulupa on voimassa. Ulkomaisissa kilpailuissa lisenssiä ei kuitenkaan kysytä.

Kenen vastuulla lisenssin maksaminen oli?

– Periaatteessa se on mun oma virhe, mutta toisaalta lisenssiasia kulkee myös seuran kautta, Määttänen pyörittelee.

Vaikka Määttänen myöntää lipsahduksen johtuneen omasta toiminnasta, osoittaa hän kritiikkiä myös SUL:n suuntaan.

– On harmillista, että vahinko on päässyt käymään. Systeemi pitäisi rakentaa siten, ettei tällaisia unohduksia pääse tapahtumaan. Toivottavasti tästä opitaan ja epäkohdat korjattaisiin, jotta vastaavaa ei enää tapahtuisi.

Suomen ennätyksen kohtalo on kuitenkin vielä auki, sillä talven kotimaiset SE-tulokset virallistetaan vasta toukokuussa. Suomen Urheiluliiton kilpailupäällikkö Mika Muukka myönsi maanantaina Yle Urheilulle, että SUL on päätöksen suhteen hankalassa tilanteessa.

Vaikka Määttänen on harmissaan ja asian käsittely on vielä kesken, pyrkii hän jättämään kohun taakseen ja jatkamaan valmistautumista tuleviin arvokisoihin.

– Aion jatkaa harjoittelua normaalisti kohti kesää riippumatta siitä, tuleeko tämä lopulta viralliseksi SE-ajaksi vai jääkö se vain omaksi ennätyksekseni.

Jaa.
Exit mobile version