torstai, 9 toukokuun

KalPa on siirtynyt jääkiekon SM-liigan puolivälierissä voitoissa 3–1-johtoon Ilvestä vastaan. Keskiviikkona kuopiolaiset nousivat viimeisen kahdeksan minuutin kolmella maalilla 4–2-voittoon Kuopiossa.

Ilves pelaa selkä seinää vasten ensi kertaa perjantaina 29.3. Tampereella. Tilastollisesti on hämmentävää, että KalPa on voiton päässä välieristä, vaikka se on johtanut sarjassa otteluissa yhteensä vain yli 11 minuutin ajan, kun neljässä puolivälierässä on pelattu kaikkiaan yli 272 minuuttia.

Kuopiolaisten koko ottelun ajan kestänyt aktiivisuus palkittiin lopussa oltuaan sitä ennen 1–2-tappiotilanteessa. Maalin edessä oikeassa paikassa ollut nelosketjun Andreas Okany lusikoi paraatitontilta 2–2-tasoituksen Ilveksen verkkoon ajassa 52.51.

– Olimme aika hyviä pari erää, kolmannessa tunne vei välillä, mutta hyvin kokosimme itsemme lopussa. Mitään ei tarvitse jatkossa muuttaa. Usko ei meiltä lopu, olemme neljän sylinterin joukkue, Okany korosti.

KalPan 3–2-voittomaalin laukoi vastakiekkoon, melkoisella hevosenpotkulla Matyas Kantner ajassa 57.10. Oliver Kapanen, joka siirtyi samalla pudotuspelien pistepörssin johtoon tehoin 4+5=9, sai syöttöpisteen ratkaisuosumaan. Lopussa toisen maalinsa tehnyt Okany sinetöi tyhjiin 4–2-lukemat.

Yle Urheilun jääkiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen kehui KalPaa.

– KalPa pelaa laadukasta lätkää. He esittävät tiivistä ja luistelevoimaista jääkiekkoa, jossa kiekollinen pelaaminen on hyvällä tasolla, Lehkonen hehkutti jääkiekkokierroksella.

– Ilves oli tehnyt tähän otteluun taktiikan, jossa se ei ottanut kiekollisesti mitään riskiä. Tamperelaisilta puuttui täysin kiekollinen pelaaminen viidellä viittä vastaan pelattessa. Ilves ei pystynyt hyökkäämään koko viisikon voimin, eikä joukkueen rakenteet olleet kunnossa, Lehkonen ihmetteli.

Voittajien päävalmentaja Petri Karjalainen oli tyytyväinen joukkueen tasonnostosta edellispeliin verrattuna.

– Ensimmäisessä ja varsinkin toisessa erässä pelimme rakenne oli todella hyvää. Ennen kolmatta erää usko oli kova (1-2-tappiotilanteessa). Lopussa nähtiin, kuinka työ tekijäänsä kiittää. Totuuden nimissä Ilveksellä oli 3. erässä tuhannen taalan paikat mennä 3–1-johtoon. Pienet ovat marginaalit sarjassa, kommentoi Karjalainen.

Ilveksen valmentaja Antti Pennanen oli ulkonaisesti rauhallinen mediatilaisuudessa.

– Intesiivinen startti peliin. Jäähyt sotkivat meidän pelaamista. Se vitosen jäähy meille jäi kyllä mietityttämään. Ihan emme kestäneet viime metreille, KalPa oli tänään parempi. Osalla pelaajista fokus pitää suunnata oikeaan tekemiseen ja hermokontrolli pitää olla fiksumpaa, Pennanen kritisoi.

Viiden minuutin jäähy puhutti avauserässä

KalPan puolustaja Lasse Lappalainen sai ensimmäisen erän lopussa käteensä mailaniskun Ilves-pelaajalta ja jäi jäähän makaamaan kivuliaana.

Videotarkastelun jälkeen Ilveksen Matias Mäntykivelle mätkäistiin 5+20 minuutin rangaistus huitomisesta ajassa 16.24. Ottelun jälkeen Liiga tiedotti, ettei tapaus etene kurinpitoryhmälle.

– Pikku huitaisu käsille. Ei se iso ollut. Lappalainen tarjosi ahteriaan ensin Mäntykivelle. Omaa tyhmyyttään huitominen tuli jälkitilanteessa. Tuomareilla oli mahdollisuus antaa iso jäähy, itse en sitä olisi antanut, kiekkoasiantuntija Lehkonen kommentoi.

Filip Westerlund laukoi seuranneesta ylivoimasta 1–0-maalin KalPalle ajassa 18.13. Ilman Tuomas Kiiskisen loistomaskia osumaa tuskin olisi tullut.

Lappalainen sai sen jälkeen turhanpäiväisen jäähyn estettyään Ilveksen Santeri Virtasta ylivoimalla pelattaessa, ja KalPan erikoistilanne valui hukkaan.

Erän lopussa, tasakentällisin Ilveksen Simon Stransky tasoitti onnekkaasti lukemat 1–1:een ajassa 19.40. KalPan Hugo Gallet sutaisi kiekon omaan maaliin. Erätauolle lähdettiin tasatilanteesta.

KalPan Oliver Kapasella oli avauserässä rangaistuslaukaus, jonka Ilves-vahti Jakub Malek kuitenkin torjui. Lisäksi Kantnerilla ja Jaakko Rissasella oli mainiot tekopaikat. Laukaukset KalPalle erässä 20–14.

Ilves purjeessa, Eemeli Suomelta taas tärkeä osuma

Ilves livahti KalPaa vastaan toisessa erässä 2–1-johtoon Eemeli Suomen onnistumisella ajassa 33.27, vaikka kotijoukkue vei Ilvestä valtaosan kuin litran mittaa. Suomi teki edellisessä joukkueiden yhteenotossa ratkaisevan jatkoeräosuman.

KalPa hallitsi varsinkin viidellä viittä vastaan pelattaessa, mutta tuhlasi omat ylivoimansa ja maalipaikat. Ilveksen puolustaminen oli toki uhrautuvaa, ja tamperelaiset heittäytyivät surutta kiekkojen tielle.

Ilveksellä oli oma etsikkoaikansa kolmannen erän puolivälissä, jolloin se sai kiekon parin minuutin sisällä kahdesti KalPan maalikehikkoon. Tasavajaalla pelattaessa Mike O’Leary tinttasi kiekon Eemeli Suomen syötöstä sisätolppaan, josta peliväline kimposi takaisin kentälle. Sen jälkeen KalPa-vahti Stafanos Lekkas torjui epävarmasti kiekon, mutta se kolahti hänen onnekseen ylärimaan.

Ilves laittoi ottelun jälkeen sosiaaliseen mediaan kuvan tilanteesta, jossa KalPan pelaaja näyttää olevan paitsiossa. Tuon tilanteen jälkeen rakentuu KalPan 3–2-voittomaali ajassa 57.10.

Jaa.
Exit mobile version