sunnuntai, 28 huhtikuun

Päihtyneet fanit ja tappelu nuorten kesken on värittänyt kisapäivää Holmenkollenilla.

Holmenkollenin legendaarisissa maastohiihtokilpailuissa on noussut jälleen pinnalle tuttu puheenaihe eli yleisön käytös.

Järjestäjillä on ollut viime vuosina väännettävää humaltuneiden fanien ja tappeluiden kanssa. Vuonna 2018 kahdeksan ihmistä loukkaantui, yksi vakavasti, isossa tappelussa.

Lauantainakin tapahtui. Norjalaislehti VG:n mukaan useilla nuorilla puhkesi tappelu.

Ruotsalaislehti Expresssenin mukaan poliisi joutui laittamaan useita nuoria käsirautoihin ja viemään heidät pois kisa-alueelta.

– Siellä tapeltiin kuin nakkikioskilla. Alkoholi ja jokin makea haisi ladulla, Ruotsin hiihtotähdistä Moa Lundgren sanoi kilpailun jälkeen Expressenille ja epäili makean hajun viittaavan huumeisiin.

NRK:n mukaan päivää värittivät humalaisten nuorten tappelut. Apua ovat tarvinneet 16–20-vuotiaat nuoret.

VG:n haastatteleman palomiespomon Robert Corellin mukaan ensipauteltta on Holmenkollenilla täynnä loukkaantuneita ja tajuttomia ihmisiä.

Norjan TV2:lle puolestaan asiaa kommentoi Oslon poliisista Kristoffer Bang. Hän kertoi, että 40 ihmistä oli jouduttu poistamaan Holmenkollenilta lauantaina.

Ruotsin ykkösnimistä Ebba Andersson kritisoi voimakkaasti Holmenkollenilla riehuvia faneja.

– Tuollainen ei kuulu urheilutapahtumiin, Andersson sanoi.

Andersson oli lauantaina toinen ennen ylivoimaista voittajaa ja maajoukkuetoveriaan Frida Karlssonia.

Yle Urheilu seuraa viikonlopun tapahtumia tässä artikkelissa. Miesten 50 kilometrin kisa on vuorossa sunnuntaina kello 11.30 alken.

Jaa.
Exit mobile version